HuaweiYleinen

Huawei suunnittelee tehdasta Eurooppaan – ”voi tapahtua erittäin nopeasti”

Huawein puheenjohtaja Liang Hua on kertonut uutistoimisto AFP:lle yhtiön suunnittelevan tehtaan avaamista Euroopassa. Kiinalainen Huawei on tällä hetkellä Yhdysvaltojen kovan paineen alla, sillä yhtiö joutui kieltolistalle toukokuussa. Tämän seurauksena Huawei ei ole pystynyt tekemään yhteistyötä yhdysvaltalaisien yrityksien kanssa, joten Huaweilla ei ole ollut pääsyä Googlen palveluihin tai piirivalmistajien tuotteisiin.

Liang Hua kertoi haastattelussa, että Huawei ei ole enää tarvinnut 5G-tekniikan kannalta tärkeitä yhdysvaltalaisien yrityksien tuottamia komponentteja, vaan nämä on pystytty vaihtamaan korvaaviin komponentteihin. Huawei kertoo olevansa kuitenkin valmis jatkamaan yhteistyötä yhdysvaltalaisien yrityksien kanssa, jos Yhdysvaltojen hallitus sen sallisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Liang Hua on paljastanut yrityksen suunnittelevan valmistavan omia komponenttejaan tehtaalla Euroopassa. Toistaiseksi Huawei ei ole kuitenkaan tehnyt päätöstä tehtaan sijainnista, mutta tehdas saattaa tulla hyvinkin nopealla aikataululla.

”Suunnittelemme valmistavamme tulevaisuudessa omia komponenttejamme tehtaassa Euroopassa. Suoritamme toteutettavuustutkimusta tehtaan avaamiseksi Euroopassa. Maan valinta riippuu tutkimuksen tuloksista. Meillä ei ole tarkkaa aikataulua päätökselle, mutta se voi tapahtua erittäin nopeasti.”, kertoi Huawein puheenjohtaja Liang Hua uutistoimisto AFP:lle.

Lähde: AFP

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei