HuaweiYleinen

Huawei vihjailee Kirin 990 -järjestelmäpiiristä – Onko luvassa myös Kirin 985?

Huawei on aloittanut ennen IFA 2019 -messuja vihjailemaan tulevasta huippujärjestelmäpiiristä sosiaalisen median kanavissaan. Samalla Huawei on vahvistanut järjestelmäpiirin kantavan nimeä Kirin 990. Huawei järjestää julkaisutilaisuuden 6. syyskuuta 2019.

Kirin 990 -järjestelmäpiirin odotetaan olevan valmistettu TSMC:n 7 nanometrin EUV-prosessilla, joka mahdollistaa transistorien pakkaamisen jopa 20 prosenttia pienempään tilaan ja lisäksi tarjoaa paremman suorituskyvyn. Muiden tietojen mukaan uusi Kirin 990 tulisi saamaan tuen 4K 60 FPS -videokuvaukselle sekä parannetun NPU:n, joka perustuu Da Vinci -arkkitehtuuriin ja ARM:n tuoreimpiin CPU- ja GPU -komponentteihin. Tulevassa järjestelmäpiirissä odotetaan olevan oletuksena myös tuki 5G-yhteyksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti uusi Kirin 990 tullaan näkemään ensimmäisenä ainakin Mate 30 Pro 5G -puhelimessa sekä mahdollisesti myös muissa Mate 30 -malliston puhelimissa, joiden julkaisun odotetaan tapahtuvan 19. syyskuuta.

Huawein diaesityksessä mainittiin Kirin 985.

Toinen mielenkiintoinen tieto kantautuu Kiinasta, jossa Huawei on tänään tilaisuudessaan vilauttanut diaesitystä, jossa on mainittu myös Kirin 985 -järjestelmäpiiri. Huawei ei ole itse vahvistanut Kirin 985 -järjestelmäpiiriä aikaisemmin ja Kiinassa nähdyssä diassa julkaisematon piiri nähdään ensimmäisen kerran. Kirin 985:n odotetaan olevan 4G-yhteyksillä varusteltu huippupiiri, johon on mahdollista liittää Balong 5000 5G -modeemi.

Virallisesti Huawei julkaisee uusia Kirin-järjestelmäpiirejä 6. syyskuuta 2019 IFA-messuilla järjestettävässä lehdistötilaisuudessa. Toistaiseksi ei ole varmaa onko luvassa vain Kirin 990 vai tullaanko myös Kirin 985 julkaisemaan.

Lähde: Huawei (Twitter), Ithome.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei