HuaweiSponsoroitu

Nämä ovat urheilulääkäri Pippa Laukan vinkit sydämen terveyden ylläpitämiseen – Huawei Watch D mullistaa verenpaineen seurannan

Pippa Laukka ja uusi Huawei Watch D -älykello.

Huawei Watch D on luotu mullistamaan terveyden seurannan, sillä kompaktista koostaan huolimatta se pystyy mittaamaan aivan uudella tekniikalla terveyttä monipuolisemmin. Älykellossa on esimerkiksi verenpaineen mittaus, mahdollisuus sydänfilmin tutkimiselle sekä muita terveyttä edistäviä toimintoja.

Urheilulääkäri Pippa Laukka on myös innoissaan Huawein uudesta Watch D -älykellosta, jonka verenpaineen mittaus helpottaa oman terveyden seuraamista. Verenpaineen kohoaminen on hyvin yleistä etenkin keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla. Laukka huomauttaa, että kohonnut verenpaine vaurioittaa valtimoita ja se voi aiheuttaa vakavia sairauskohtauksia, kuten aivohalvauksia ja sydäninfarkteja.

“Myös näennäisesti terveen kannattaa mitata verenpainettaan säännöllisesti. Kohonnut verenpaine ei yleensä tunnu, joten sen saa selville vain mittaamalla. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine taas vaurioittaa sydäntä, verisuonia, aivoja ja munuaisia. Se on maailmanlaajuisesti eniten terveitä elinvuosia verottava riskitekijä”, kertoo urheilulääkäri Pippa Laukka.

Suomessa Huawei Watch D -älykellon myynti on alkanut marraskuun alkupuolella ja suositushinta on 449 euroa. Älykello on saatavilla monien suomalaisten jälleenmyyjien valikoimista.

Osta HUAWEI Watch D -älykello täältä!

Pippa Laukan viisi ässää sydämen terveyteen

Urheilulääkäri Pippa Laukka suosittelee verenpaineen säännöllistä mittaamista kaikille sekä jakaa viisi vinkkiä sydämen ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Niin sanotut viisi ässää ovat:

  • Suola: Runsas natriumin eli käytännössä suolan saanti kohottaa verenpainetta. Lisäksi se lisää sydän- ja verisuonisairauksien vaaraa myös verenpaineesta riippumatta. Runsas suolan käyttö lisää myös kalsiumin eritystä virtsaan ja voi siten altistaa osteoporoosille. Pitkäjänteinen suolamäärien tarkkailu palkitaan, sillä makutottumukset mukautuvat viikoissa ja verenpaine laskee kuukausissa suolaa vähennettäessä.
  • Suolisto: Kuidut vaikuttavat rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan. Tyypillisessä länsimaisessa ruokavaliossa on vähän kuitua, mutta runsaasti tyydyttynyttä rasvaa ja sokeria. Tällainen ruokavalio edesauttaa terveyden kannalta epäedullisten mikrobien kasvua, mikä puolestaan lisää matala-asteista tulehdusta suolessa ja muissa kudoksissa, esimerkiksi valtimoissa. Jos ruokavalio puolestaan sisältää runsaasti kasviksia ja kuitua, hyvät mikrobit valtaavat alaa suolistossa. Hyviä kuidun lähteitä ovat esimerkiksi täysjyväviljavalmisteet, palkokasvit, marjat ja hedelmät, vihannekset ja juurekset sekä pähkinät ja siemenet.
  • Stressinpoisto: Työn ja vapaa-ajan erottaminen toisistaan vähentää stressiä ja edistää normaalia sydänterveyttä.
  • Säännöllisyys rutiineissa: Sydämen ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnin kannalta on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja säännöllisesti; syödä terveellisesti, kuntoilla kohtuullisesti, nukkua tarpeeksi ja hallita stressitasoa päivittäin.
  • Seuranta: Moni ihminen jännittää lääkärin vastaanotolla, jolloin esimerkiksi verenpaine voi nousta tavallista korkeammaksi. Verenpaine vaihtelee myös vuorokauden eri aikoina; yöllä paine on keskimäärin 10–20 % matalampi kuin päivällä. On siis erittäin hyödyllistä, jos verenpainetta voi mitata eri vuorokaudenaikoina ja säännöllisesti.

Huawei Watch D mahdollistaa tarkan verenpaineen mittauksen

Verenpaineen mittaus onnistuu kätevästi Huawei Watch D -älykellolla. Huawein alan johtava osaaminen terveysominaisuuksien osalta on mahdollistanut tarkan verenpaineen mittauksen tuomisen kompaktiin pakettiin. Sen ansiosta verenpaineen seuranta on vaivattomampaa kuin koskaan aikaisemmin, eikä mukana tarvitse kantaa suuria mittareita.

Huawei Watch D -älykellon sisällään pitämän tarkan paineanturin, minipumpun sekä mansetin ansiosta laite yltää verenpainemittauksessa ±3 mmHg:n virhemarginaaliin ja mahdollistaa luotettavan verenpaineen mittauksen missä ja milloin tahansa. Huawei Watch D helpottaa verenpaineen seurantaa ja antaa aikaisempaa kattavamman käsityksen omasta terveydestä.

Kellon sisällä olevan minikokoisen ilmapumpun paine voi nousta 40 kilopascaliin, mikä mahdollistaa verenpaineen mittauksen 230 elohopeamillimetriin asti (mmHg). Koostaan huolimatta se vastaa perinteistä verenpainemittaria. Kellossa käytetään Huawei TruBP -algoritmia, joka perustuu vesiputousmalliin ja erilaisiin verenpainekaavoihin. Se tekee kellosta käyttäjän tarpeisiin mukautuvan, sillä se mahdollistaa tarkan, mutta ennen kaikkea älykkään verenpaineen mittauksen.

Huawei Watch D osaa myös neuvoa käyttäjää mittamaan verenpainetta oikealla tavalla ja se huomaa epänormaalit mittaustyylit. Huawei Watch D pitää myös huolen, että käyttäjä muistaa mitata verenpaineen muistuttamalla siitä sopivana ajankohtana.

Toinen terveyden seurantaa helpottava toiminto kellossa on tuki sydänfilmille (EKG). Tarkan EKG-sensorimoduulin avulla Huawei Watch D pystyy tallentamaan yksityiskohtaisen sydänfilmin ja antamaan siitä selkeän raportin käyttäjälle. Kello pystyy myös tunnistamaan automaattisesti normaalista poikkeavan sydämen toiminnan, jolloin Watch D ohjeistaa käyttäjää suorittamaan EKG-mittauksen.

Uusittu EKG-anturi pystyy tallentamaan reaaliaikaista analyysiä käyttäjän sinusrytmistä ja eteisvärinästä. Monien muiden terveysongelmien ohella EKG-ominaisuus voi auttaa käyttäjiä tunnistamaan epäsäännölliset sydämen rytmit, jotka hoitamatta jättämättä voivat johtaa vakaviin terveysongelmiin.

Monipuolinen terveyskello ei jätä käyttäjäänsä pulaan

Huawei Watch D

Huawei Watch D on suunniteltu kestämään niin rakenteellisesti, mutta myös akunkeston osalta. Suuri 1,64 tuuman näyttöpaneeli on suojattu kestävällä 2,5D-lasipinnalla ja alumiinirunkoinen kello on IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Huawei Watch D -kellon käyttäjän ei tarvitse siis pelätä laitteen kastumista.

Kellon akku ei ole myöskään ongelma, vaan Huawei Watch D:n suuri akku takaa jopa 7 päivän mittaisen käyttöajan. Kellon käyttäjät voivat nauttia terveysominaisuuksista aina, eikä kelloa tarvitse jatkuvasti olla lataamassa. Huawei helpottaa kellon käyttöä langattomalla latauksella, joten Huawei Watch D ei tarvitse mitään erikoista laturia ja lataus onnistuu esimerkiksi puhelimella.

Verenpaineen mittauksen ja EKG-seurannan ohella kellossa on paljon muitakin hyvinvointia tukevia ominaisuuksia. Huawei Watch D tukee muun muassa tieteellistä unen seurantaa, veren happipitoisuuden mittausta, ihon lämpötilan tarkastelua sekä stressin seurantaa. Huawei Watch D on varusteltu myös yli 70 harjoitustilalla, joita ovat muun muassa juoksu, kävely sekä pyöräily.

Huawei Watch D -älykelloa voidaan käyttää puhelimesta riippumatta, sillä yhteensopivuus on erittäin laaja. Kello toimii suomattomasti Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin perustuvissa puhelimissa. Älykello yhdistetään monipuoliseen Huawei Health -sovellukseen, jonka voi ladata sovelluskaupoista tai suoraan pakkauksesta löytyvän QR-koodin kautta. Sovellus yhdistää kaikki kellon keräämät tiedot ja se näyttää esimerkiksi EKG- ja verenpaineraportit kätevästi yhdessä paikassa.

Tutustu Huawei Watch D -älykelloon tarkemmin Huawein sivuilta tämän linkin takaa. Älykellon tuotevideon voi katsoa alapuolelta.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Huawei