HuaweiYleinen

Huaweilla vaikuttava tavoite: ”Toimitamme 270 miljoonaa älypuhelinta vuoden loppuun mennessä”

Huawei on ollut viime kuukaudet otsikoissa erityisesti negatiivisessa valossa Yhdysvaltojen kieltolistalle joutumisen takia. Huawei on kuitenkin nyt kertonut jälleen suuntaa-antavia tavoitteita yhtiön älypuhelinmyynnin osalta tänä vuonna.

Huawei on ollut jo pitkään maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja, mutta Yhdysvaltojen kieltolistoille joutumisen odotettiin vaikuttavan älypuhelinmyyntiin negatiivisesti. Viimeisimpien tietojen valossa Huawein älypuhelimien myynti romahti esimerkiksi Suomessa toukokuussa, mutta sittemmin myynnin on todettu palautuneen normaalille tasolle. Lisäksi toukokuussa Huawei ylitti 100 miljoonan myydyn älypuhelimen rajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusien tietojen mukaan Huawein toimitusjohtaja Ren Zhengfei on ilmoittanut yrityksen palkkaavan yli 6000 uutta työntekijää ja toimittavan vuoden loppuun mennessä jopa 270 miljoonaa älypuhelinta, joka on jopa 64 miljoonaa kappaletta enemmän kuin viime vuonna, jolloin kaupaksi meni 206 miljoonaa älypuhelinta. Erittäin vaikuttavalta kuulostava tulos voidaan saavuttaa, sillä viime aikoina Huawei-puhelimien myynti on noussut huomattavasti kotimarkkinoilla Kiinassa sekä edullisien ja keskihintaisien puhelimien myynti on kasvanut Euroopassa.

Huawein kunniahimoinen tavoite ei kuitenkaan ole mahdottomuus, jos Huawei saa oikeuden käyttää Googlen palveluita myös tulevissa älypuhelimissa. Varovaisien arvioiden mukaan Huawein myynti saattaa jäädä kuitenkin 230 miljoonaan älypuhelimeen. Huaweilla on loppuvuodesta kuitenkin varmasti suuria tavoitteita tulevia Mate 30 -malliston älypuhelimia kohtaan, jotka todennäköisesti vauhdittavat älypuhelimien myyntiä.

Vertailukohteeksi voisi mainita Samsungin, joka toimitti viime vuonna 294 miljoonaa älypuhelinta globaalisti, vaikka tavoitteena oli 320 miljoonaa älypuhelinta. Jos Huawei todella pystyy toimittamaan tänä vuonna 270 miljoonaa älypuhelinta, niin välimatka Samsungiin vähenee merkittävästi. Varmaa on kuitenkin, ettei Huawei pysty ohittamaan Samsungia älypuhelinmyynnissä vielä kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Wccftech.com, Mydrivers.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei