HuaweiYleinen

Huaweilta kaksi uutta MateBook-läppäriä sekä 11.5 tuuman ”paperinäytöllä” varusteltu MatePad-tabletti

Huawei esitteli aiemmin tällä viikolla uudet MateBook 14- ja MateBook X Pro -läppärit, jotka ovat pitkälti samankaltaisia edeltäjiensä kanssa. Samassa yhteydessä nähtiin myös uudet FreeBuds 6i -kuulokkeet, uusi Huawei Watch Fit 3 -älykello sekä Space Edition -erikoisversio Huawei Watch 4 Pro -kellosta ja vihreä väri Watch GT 4 -kellosta Euroopassa. 

Kalliimmassa MateBook X Prossa on 14.2-tuumainen OLED-näyttö, joka tarjoaa 3120 x 2080 pikselin resoluution ja 120 hertsin virkistystaajuuden. Näytön maksimikirkkaudeksi ilmoitetaan 1000 nitiä ja näytön suhde runkoon on korkea 93 prosenttia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateBook X Pro on varustettu parhaimmillaan Intelin 16-ytimisellä Core Ultra 9 185H -suorittimella. Saataville julkaistiin myös 16-ytiminen Core Ultra 7 155H -järjestelmäpiirillä varustettu malli. Graafisesta suorituskyvystä vastaa järjestelmäpiireissä oleva integroitu Intel Arc -grafiikkasuoritin. 

Järjestelmäpiirin kaveriksi koneisiin saa 16 tai 32 gigatavua RAM-muistia ja tallennustilaa on tarjolla yhden tai kahden teratavun verran. Muiden teknisten tietojen osalta koneessa on sormenjälkilukija, Bluetooth 5.3 -yhteys, 70 wattitunnin litiumakku ja Wi-Fi 6E -tuki. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei kertoo läppärin painavan ainoastaan 981 grammaa, eli kyseessä on ultraohut ja kevyt kannettava tietokone. Koneen paksuudeksi ilmoitetaan 13,5 millimetriä. Koneesta tuli saataville kolme väriä, jotka ovat valkoinen, mattamusta ja harmahtavan sininen Morandi Blue. 

Edullisempi MateBook 14 on MateBook X Pron tavoin varustettu 14.2-tuuman OLED-näytöllä, mutta käytössä on himmeämpi 450 nitin maksimikirkkaus ja 60 hertsin virkistystaajuus. Läppärillä on kuitenkin reilut 300 grammaa enemmän painoa, eli 1,31 kiloa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suoritinvaihtoehtoina koneelle on Intelin 16-ytiminen Core Ultra 7 155 ja Core Ultra 5 125, joka on varustettu 14-ytimellä. RAM-muistia koneeseen on saatavilla enintään 16 gigatavua ja tallennustilaa 512 gigatavua tai yhden teratavun verran. 

Muiden teknisten tietojen osalta koneesta löytyy sormenjälkilukija, 70 wattitunnin litiumakku, Bluetooth 5.1 -yhteys. Mukana ei ole MateBook X Pron tavoin esimerkiksi Wi-Fi 6E -tukea. Kone julkaistiin vihreän ja harmaan väreissä. 

Molemmat koneet on varustettu Windows 11 -käyttöjärjestelmällä. Läppärit eivät todennäköisesti ole tulossa myyntiin Suomessa, eikä Huawein sivustolla ole laitteiden hintatietoja. 

MatePad 11.5″S -tabletti

Kannettavien lisäksi Huawei esitteli uuden 11.5-tuumaisen MatePad-tabletin. Tabletti on nimensä mukaisesti varustettu 11.5-tuumaisella näytöllä, jossa on käytetty LCD-tekniikkaa. Näytön tarkkuus on 2800 x 1840 pikseliä ja se tukee 144 hertsin adaptiivista virkistystaajuutta. 

Näytössä kerrotaan olevan uuden sukupolven PaperMatte-näyttö, jonka tarkoituksena on tarjota paperinkaltainen näyttö ja varmistaa aiempaa parempi näytönkirkkaus. Näytön kerrotaan pinnoitteensa ansiosta poistavan 99 prosenttia valon aiheuttamista häiriöistä. Myös heijastusten kerrotaan vähenevän 60 prosentilla. Testit on tehty laboratorio-olosuhteissa. 

Huawein sivuilla ei lue tabletin suorittimen mallia. Laitteesta kuitenkin löytyy 8 gigatavua RAM-muistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Akulla ilmoitetaan olevan kokoa 8800 milliampeerituntia, jota voidaan ladata 22.5 watin teholla. 

Muiden ominaisuuksien osalta tabletissa on Bluetooth 5.2 -yhteys, USB-C 3.0 -liitin ja HarmonyOS 4.2-käyttöjärjestelmä. Tabletin mitoiksi ilmoitetaan 261 x 177.2 x 6.2 mm ja painoa löytyy 510 grammaa. 

 

Tabletille esiteltiin kolme väriä, jotka ovat hopea, violetti ja harmaa. MatePad 11.5″S ei todennäköisesti ole tulossa myyntiin Suomessa, eikä Huawein sivustolta löyty tabletin hintatietoja.

Lähde: Huawei (1), (2), (3) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei