HuaweiYleinen

Huawein huippuluokan MateBook X Pro saapui ennakkomyyntiin Suomessa – kaupan päälle 299 euron edestä lisätarvikkeita

Huawei on ilmoittanut tuoneensa uuden MateBook X Pro -läppärin ennakkotilattavaksi Suomessa. Kyseessä on yhtiön tähän asti tehokkain kannettava laite, jossa ammattilaiskäyttöön soveltuva teknologia yhdistyy huomiota herättävään ja eleganttiin muotoiluun. Kannettavien tietokoneiden lippulaivamalli tulee nyt myös ensimmäistä kertaa saataville vihreän värisenä.

Huawei MateBook X Pro:ssa nousee esille sarjalle ominainen ultraohut ja kevyt muotoilu. Uutuudessa paksuutta on vain 14,6 millimetriä ja painoa 1,3 kiloa. Läppärin hiekkapuhallettu metallinen ulkokuori lisää laatuvaikutelmaa ja tyyliä, jota voi korostaa valitsemalla kahdesta vaihtoehdosta itselleen sopivan värin, jotka ovat hillitty harmaa ja trendikäs smaragdinvihreä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateBook X Prossa on 13,9 tuumainen kosketusnäyttö, joka tukee 3K-resoluutiota ja tarjoaa 91 prosentin runko-näyttö-suhteen. Erikoisuutena MateBook X Pro:n näytössä on 3:2 kuvasuhde, mikä mahdollistaa erityisesti työskennellessä miellyttävämmän käyttökokemuksen verrattuna yleisesti käytössä oleviin laajakuvanäyttöihin. Lisäksi kosketusnäyttö tukee multi touch -teknologiaa, jolla näytön vieritys, tarkennus ja tiedostojen valinnat sujuvat tabletin tapaan.

Pienestä koosta huolimatta MateBook X Pro:sta löytyy tehoa. Kannettava tietokone on saatavilla joko 10. Sukupolven Intel Core i7- tai i5 -prosessorilla, erillisellä NVIDIA GeForce MX250 -näytönohjaimella, 16 gigatavun RAM-muistilla ja jopa 1 teratavun SSD-tallennustilalla. Ominaisuudet takaavat vahvan suorituskyvyn niin pelaamiseen kuin kuvankäsittelyyn ja muihin vaativiin ohjelmiin.

”Kymmenennen sukupolven Intel Core -suoritin tarjoaa korkeamman tuottavuuden ja mahdollisuuden suorituskyvyn kasvattamiseen vaativissa monisäikeistystehtävissä. Samaan aikaan saatavilla on upea muotoilu ja pitkä akunkesto. Olemme iloisia siitä, että voimme toimittaa tuotteitamme uuteen Huawei MateBook X Pro -tietokoneeseen, joka tulee saataville Pohjoismaiden markkinoilla”, sanoo Intel Ruotsin teknologia-asiantuntija Thomas Meltzer.

”Odotamme mielenkiinnolla Microsoftin ja Huawein yhteistyön jatkamista. Mielestämme on erityisen hienoa, että Huawei tuo nyt markkinoille korkealaatuisen kuluttaja- ja yrityskäyttöön soveltuvan tietokoneen. MateBook X Pro täyttää kaikki nykyaikaisen tietokoneen kriteerit – pitkä akunkesto, kevyt ja ohut muotoilu, ja Windows10 Pro:n turvallisuus. Yhdessä Microsoft 365:n kanssa käyttökokemus on täydellinen”, sanoo Microsoftin Pohjoismaiden kanavamyynnistä vastaava Anders Wistam.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateBook X Prossa on myös tuttu Huawei Share -toiminto, joka auttaa navigoimaan tietokoneen ja muiden laitteiden välillä mahdollistaen nopean, langattoman tiedonsiirron, älykkään yhteiskäytön ja näytön heijastamisen toisiaan lähellä olevissa laitteissa. Huawei Share tunnistaa yhteensopivat laitteet Bluetooth-yhteydellä ja tekee tiedonsiirron laitteiden välisen Wi-Fi Direct -yhteyden kautta, jolloin verkkoyhteyttä ei tarvita.

Suomessa Huawei MateBook X Pro -tietokoneesta on tarjolla kaksi eri suorittimella varustettua mallia. Intel i7 -prosessorin sisältävä malli on saatavilla smaragdinvihreänä ja harmaana, ja sen suositushinta on 1 999 euroa. Intel i5 -prosessorin sisältävä malli on saatavilla harmaana, ja sen suositushinta on 1 799 euroa.

Suomessa MateBook X Pro:n ennakkomyynti on käynnissä 15.-31. toukokuuta, jolloin ennakkotilaajat saavat kaupan päälle langattomat, valkoiset Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeet, Huawei SuperCharge -lisälaturin ja vaaleanruskean, nahkaisen suojakotelon. Ennakkomyyntiedun arvo on tilaajalle yhteensä 299 euroa. MateBook X Pron jälleenmyynti alkaa 1. kesäkuuta 2020.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MateBook X Pro (2020) -tekniset tiedot

 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home
 • Mitat: 217 mm x 304 mm x 14.6 mm
 • Paino: 1.33 kg
 • Näyttö: 13.9” 3K LTPS-näyttö, 3:2-kuvasuhde, 3000×2000, 260 PPI, 1500:1, 450 nitiä, kosketusnäyttö
 • Prosessori: 10th Gen Intel Core i7-10510U, 1.8 GHz 4-ydin, Turbo jopa 4.9 GHz, 10th Gen Intel Core i5-10210U, 1.6 GHz 4 -ydin, Turbo jopa 4.2 GHz
 • Näytönohjain: NVIDIA GeForce MX250 Intel UHD Graphics
 • RAM-muisti: 16 GB LPDDR3 2133 MHz
 • Kiintolevy: 512 GB / 1 TB NVMe PCIe SSD
 • Akku: 56 Wh, 65W pikalataus: 6 tuntia käyttöaikaa vain 30 minuutissa
 • Liitännät: 3.5mm kuulokeliitäntä, 2 x USB-C, 1x USB-A 3.0
 • Muuta: Sormenjälkilukija virtapainikkeessa
 • Wifi & Bluetooth: Wi-Fi: IEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4 GHz and 5 GHz, 2 x 2 MIMO, WPA/WPA2/WEP, Bluetooth 5.0
 • Kamera: 1MP (720P HD), upotettu näppäimistöön
 • Värit: Smaragdinvihreä, Harmaa

Lähde: Huawei Suomen lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei