MicrosoftYleinen

Microsoft Surface Duon teknisiä tietoja paljastui lisää – ei pääse nykyisien huippupuhelimien tasolle

Surface Duo

Microsoft julkaisi viime vuoden syksyllä uudet kahdella näytöllä varustellut Surface Neo– ja Surface Duo -laitteet, mutta kovin paljoa laitteista ei kuitenkaan vielä tuolloin paljastettu. Surface Duo oli varsin yllättävä julkaisu, sillä Microsoft palaa sen avulla älypuhelinmarkkinoille sekä siinä hyödynnetään Googlen Android-käyttöjärjestelmää.

Julkaisun aikaan Microsoft ilmoitti, että molemmat laitteet olisivat tulossa myyntiin loppuvuonna 2020, ja Surface Duosta kerrottiin vielä näyttöjen tietoja sekä vahvistettiin Google Play -sovelluskaupan olemassaolo. Nyt Windows Central -sivusto on paljastanut laitteesta enemmän teknisiä tietoja, joita Microsoft ei ole kuitenkaan itse vielä vahvistanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan Microsoft saattaisi julkaista Surface Duon markkinoille jo arvioitua aikaisemmin, ja lisäksi laitteessa on viime vuoden tekniikkaa. Tehoista odotetaan vastaavan Qualcommin kehittämä Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia. Laitteeseen odotetaan myös 64 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi Surface Duon on kerrottu saavan 11 megapikselin kameran, sormenjälkilukijan, 3460 milliampeeritunnin akun sekä USB-C-tyypin latausliittimen.

Surface Duossa nähdään myös kaksi 5,6 tuuman suuruista AMOLED-näyttöpaneelia. Laitteeseen odotetaan myös Android 10 -käyttöjärjestelmää sekä tukea Surface Pen -kynälle, mutta valitettavasti muistikorttipaikkaa tai NFC-tukea ei laitteessa ole.

Verrattuna tämän päivän huippuluokan Android-älypuhelimiin, niin Microsoft tulee luottamaan Surface Duossa viime vuoden järjestelmäpiiriin, vain yhteen kameraan sekä pieneen akkuun. Tällä hetkellä huippupuhelimissa on järjestäen Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, 5G-tuki, 5000 milliampeeritunnin akku sekä jopa neljä kamerasensoria.

On kuitenkin hyvä huomata, että Surface Duon kohderyhmä on selvästi eri kuin kilpailijoiden huippupuhelimien, ja nähtävästi Microsoft kokeilee hieman erilaista lähestymistapaa älypuhelinmarkkinoille. Toistaiseksi Microsoft ei ole itse vahvistanut Surface Duon saatavuutta tai edes hinnoittelua.

Lähde: Windows Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft