HuaweiYleinen

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu nimitettiin johtajaksi pilvi- ja tekoälyliiketoimintaan

Richard Yu / Kuva: Huawei

Huawei on tehnyt muutoksia yhtiön sisällä johtohenkilöstössä, ja nyt kuluttajapuolella tutuksi kasvoksi noussut Richard Yu on saanut yhtiön sisällä uusia tehtäviä. 52-vuotias Richard Yu on ollut Huawein alaisuudessa jo 30 vuotta, ja Yu:n toimenkuva on yhtiön sisällä vaihdellut vuosien varrella. Nyt Richard Yu tulee ottamaan vastuun pilvi- ja tekoälyliiketoimintaryhmästä (Cloud & Artificial Intelligence Business Group).

”52-vuotias Yu on tällä hetkellä kuluttajaliiketoiminnan johtaja, ja johtaa jo nyt pilvi- ja tekoälyliiketoimintaa”, kertoi Huawein sisäpiiriläinen. Huawei on myös itse vahvistanut nimityksen lyhyellä ilmoituksella, jonka mukaan pilvi- ja tekoälyliiketoimintaryhmän nykyinen johtaja Hou Jinlong on nimitetty uuteen tehtäväänsä digitaalisen energian ryhmään. Richard Yu tulee tietojen mukaan jatkamaan myös ainakin vielä osittain kuluttajaliiketoiminnan johtajana uuden tehtävänsä rinnalla, mutta älypuhelinliiketoiminnan johtajana Yu ei joidenkin tietojen mukaan enää jatka. Huawei ei ole vahvistanut muutosta vielä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pilvi- ja tekoälyliiketoimintaryhmä on Huaweille keskeinen, sillä siinä nähdään olevan suuri kasvupotentiaali. Sen alaisuudessa on monipuolisia palveluita, kuten julkiset ja yksityiset pilvipalvelut, tekoäly- ja Big data -palvelut sekä muun muassa esineiden internet. Huawein mukaan kaikki yritykset käyttävät vuoteen 2025 mennessä pilvipalveluita, ja 97 prosenttia suuryrityksistä käyttää tekoälyä, joten Huaweilla on tällä osa-alueella paljon kasvun varaa tulevina vuosina.

Toistaiskesi ei ole tiedossa, onko nyt tuoreet muutokset Huawein johtohenkilöstössä viittauksia suurempaankin muutokseen yhtiön kuluttajaliiketoiminnassa. Huawei on jo aikaisemmin myynyt Honor-liiketoimintansa, jonka lisäksi huhuissa on mainittu Huawein neuvottelevan myös yhtiön huippupuhelimien liiketoiminnan myymisestä.

Lähde: Yicaiglobal.com, Ithome.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei