HuaweiYleinen

Huawein odotetaan toimittavan puhelimia uudella HongMeng OS -käyttöjärjestelmällä jo lokakuussa

Useat kiinalaislähteet ovat tänään uutisoineet, että Huawei on valmis julkaisemaan uusia puhelimia HongMeng OS -käyttöjärjestelmällä jo muutaman kuukauden päästä. Käyttöjärjestelmän lopullisen nimen odotetaan olevan globaalisti Ark OS. Tiedot käyvät ilmi Guo Mingxin muistiosta, joka on Tianfeng Internationalin analyytikko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huaweilta on erilaisissa raporteissa odotettu uutta käyttöjärjestelmää syksyllä Mate 30 -malliston julkaisun yhteydessä, mutta uusien tietojen mukaan ensimmäiset puhelimet tulevat olemaan keskihintaisia puhelimia Kiinan markkinoille. HongMeng OS -käyttöjärjestelmä julkaistaan luonnollisesti aluksi Huawein kotimarkkinoilla Kiinassa, sillä se ei ole vielä syksyllä valmis maailmanlaajuisen yleisön käytettäväksi. Todennäköisesti Huawein tulevat Mate 30- ja P40 -mallistot tulevat tarjoamaan uuden käyttöjärjestelmän myös Euroopassa.

Analyytikon ennustuksien mukaan Huawei pystyy edelleen kuluvan vuoden aikana ylittämään 200 miljoonan toimitetun älypuhelimen rajan, huolimatta Yhdysvaltojen kieltolistalle joutumisesta. Ennustuksien mukaan vuoden 2019 aikana Huawei toimittaa 215-225 miljoonaa älypuhelinta ja tämä tarkoittaisi Huawein pysyvän vielä vuoden 2019 ajan maailman toiseksi suurimpana älypuhelinvalmistajana.

Lähde: Mydrivers.com, Cnmo.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei