HuaweiYleinen

Huawein tähtäimessä 270 miljoonaa toimitettua älypuhelinta tänä vuonna

Huawei on ollut kuluvan vuoden aikana vahvasti otsikoissa, mikä johtuu erityisesti Yhdysvaltojen asettamista rajoituksista. Kiinalaisvalmistaja ei ole kuitenkaan kovin suuresti vielä törmännyt ongelmiin omien tuotteidensa myymisessä kuluttajille, sillä aikaisemmin tässä kuussa Huawei kertoi muun muassa yllättävän hyvästä kolmannesta vuosineljänneksestään.

Huawei myös vahvisti toimittaneensa globaalisti yli 200 miljoonaa älypuhelinta, mutta se ei kuitenkaan yhtiölle riitä, sillä Huawein perustaja Ren Zhengfei on kertonut yhtiön tavoittelevan 270 miljoonan toimitetun älypuhelimen rajaa. Jos odotettu raja tullaan ylittämään, niin se on jopa 20 miljoonaa älypuhelinta enemmän kuin alun perin odotettiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2016 Huawei asetti tavoitteekseen olla maailman suurin älypuhelinvalmistaja vuonna 2021 ja jos nyt vuonna 2019 ylitetään 270 miljoonan toimitetun laitteen rajapyykki, niin Huawei pystyy jopa ylittämään tavoitteensa. Esimerkiksi viime vuonna Samsung toimitti 290 miljoonaa älypuhelinta globaalisti ja jos Huawein vastaava kasvu jatkuu, niin Huawei voi nousta suurimmaksi valmistajaksi jo ensi vuonna.

Huawein ensi vuodessa on kuitenkin monta kysymysmerkkiä, sillä yhtiö on edelleen Yhdysvaltojen kieltolistalla. Loppuvuoden aikana yhtiö tuo myyntiin Euroopassa jo alkuvuonna julkaistuja älypuhelimia hieman eri mallinimellä ja teknisillä ominaisuuksilla, mutta samainen strategia ei kuitenkaan tule toimimaan kovin pitkään. Syksyllä Huawei esitteli uudet Mate30- ja Mate30 Pro -puhelimet, jotka ovat myynnissä vain Kiinassa, eikä niiden saatavuudesta Euroopassa ole edelleenkään mitään tietoa. Syy tähän on se, ettei Huawei pysty käyttämään laitteissa Googlen palveluita, jotka ovat Euroopassa erittäin suosittuja.

Lähde: Mydrivers.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei