HuaweiYleinen

Huawein uusissa älykelloissa on Suomessa kehitetty TruSport-algoritmi – toimii kellojen urheilutoimintojen ytimenä

Huawei Watch 3 Pro / Kuva: Huawei

Kesäkuun alussa Huawei esitteli globaalisti uudet Watch 3- ja Watch 3 Pro -älykellot, joista löytyy vahvaa suomalaisosaamista. Suomessa uudet älykellot tulevat myyntiin syksyllä, mutta kyseessä on yksi merkittävimmistä tuotelanseerauksista Huaweille tänä vuonna. Älykellot tarjoavat muun muassa Huawein uuden HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmän ensimmäistä kertaa sekä kellojen urheiluominaisuuksien ydin on kehitetty Helsingissä.

Huawei Watch 3 -sarjan älykellojen urheilutoimintojen takana toimiva TruSport-algoritmi on suomalaisen tutkimustyön ja ohjelmistokehityksen tulos. Kaiken kaikkiaan Huawein tutkimus- ja tuotekehitystyön parissa työskentelee Suomessa 450 henkilöä Helsingissä ja Tampereella. Helsingissä sijaitsevassa Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessa työskentelee 350 henkilöä, jotka keskittyvät esimerkiksi tietoturvaan, 5G-teknologiaan sekä puettavien laitteiden urheilu- ja terveysominaisuuksiin. Merkittävä osa Helsingin keskusta on ihmisen liikkumista ja suorituskykyä tutkiva laboratorio, jossa kehitetään ja testataan uusia terveysteknologiakonsepteja sekä -tuotteita.

“Suomessa panostetaan tuntuvasti tutkimukseen, ja toimintakulttuuriin on sisäänleivottu akateemisen yhteistyön tekeminen. Täällä on käytettävissä harvinaisen kattava yhdistelmä viimeisintä teknologiaa, kokeneita tutkijoita ja insinöörejä sekä maailman kärkitasoa olevia yliopistoja. Suomi on haluttu pitää kilpailukykyisenä ympäristönä erityisesti terveyssektorin tutkimukselle ja innovaatiotyölle, ja Huawein panostus suomalaiseen tuotekehitystyöhön on selvä esimerkki strategian toimivuudesta”, kertoo Huawein Principal Research Scientist Petri Wiklund.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein Principal Research Scientist Petri Wiklund / Kuva: Huawei

Huawei tekee myös tutkimusyhteistyötä suomalaisten toimijoiden, kuten Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n omistaman Sports Lab Oy:n kanssa. Yhteistyö koskee esimerkiksi datan ja havaintojen jakamista sekä anturiratkaisujen validointitestausta.

Uutuuskellojen TruSport-algoritmi on kehitetty Suomessa. TruSport vastaa muun muassa käyttäjän fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun seurannasta, ja Watch 3 -kelloissa on 17 ammattilaisseurantatilaa sekä 85 perinteistä kuntoiluprofiilia. Algoritmi myös tunnistaa automaattisesti alkaneen harjoittelun. Aikaisemmin Huawei hyödynsi älykelloissaan suomalaisen Firstbeatin kehittämiä algoritmeja, mutta yhteistyön loppuessa Huawei on kehittänyt oman ratkaisunsa.

Harjoittelun seurannan ohella TruSport-algoritmi määrittelee muun muassa yksilölliset, käyttäjän kuntoon perustuvat dynaamiset harjoittelualueet ja laskee harjoittelun aiheuttaman kuormituksen ja harjoitusvaikutuksen sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn ja palautumisajan erilaisista harjoitustyypeistä. Harjoittelussa kulutetut kalorit lasketaan useiden käyttäjäkohtaisten tekijöiden perusteella ja TruSport-algoritmin ansiosta Watch 3 -kellot ovat Huawein mukaan mittaustarkkuudeltaan alan parhaimmistoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi TruSportin harteilla on käyttäjän maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max) arviointi. Maksimaalinen hapenottokyky kertoo hengitys- ja verenkiertoelimistön kyvystä kuljettaa happea maksimaalisessa rasituksessa ja siksi se on yksi kestävyysliikunnan ja toimintakyvyn tärkeimmistä mittareista. Hapenottokyky kertoo käyttäjän aerobisesta kunnosta, ja Huawein algoritmi arvioi VO2max-arvon analysoimalla käyttäjän kävely- tai juoksuvauhdin ja sydämen sykkeen suhdetta.

Lähde: Huawein tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei