GoogleYleinen

Huhu: Google saattaa integroida uuden taittuvanäyttöisen Pixel Foldin osaksi Pixel 9 -mallistoa – nimi voi yllättää

Googlelta on tulossa tänä vuonna useampia Pixel 9 -sarjan laitteita, kun viime vuosina Googlelta on totuttu näkemään vain kaksi lippulaivatason Pixel-puhelinta. Nyt laitteiden väitetyt mallinimet on vuodettu ja samalla on saatu tietoa seuraavasta taittuvanäyttöisestä Pixel-puhelimesta. 

Googlelta voitaisiin syksyllä nähdä neljä eri Pixel 9 -sarjan puhelinta. Android Authority -sivusto on kertonut, että tulevien Pixel-puhelinten koodinimet olisvat seuraavanlaiset: 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Pixel 9 – koodinimi ”tokay” 
  • Pixel 9 Pro – koodinimi ”caiman” 
  • Pixel 9 Pro XL – koodinimi ”komodo” 
  • Pixel 9 Pro Fold – koodinimi ”comet”.

Listan mielenkiintoisin asia on viimeinen Pixel 9 Pro Fold, jonka koodinimeksi kerrotaan “comet”. Googlelta on toistaiseksi nähty yksi taittuvanäyttöinen puhelin, joka esiteltiin Pixel Fold -nimellä. Se julkaistiin kuitenkin miltei puolivuotta vanhalla tekniikalla keväällä 2023. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel Fold hieman hävisi markkinassa ehkä juuri julkaisuajankohdan takia, sillä Google esitteli samalla muun muassa Android 14 -käyttöjärjestelmän, Pixel 7a:n ja Pixel Tabletin. Julkaisuajankohdan ja loppujen lopuksi heikohkon näkyvyyden takia Google saattaa haluta julkaista seuraavan taittuvanäyttöisen puhelimen yhdessä muiden lippulaivojen kanssa. 

Android Authorityn mukaan nimi “Pixel 9 Pro Fold” ei toistaiseksi ole varma tai lopullinen nimi puhelimelle. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin vuotaneiden renderöintikuvien perusteella toisen sukupolven taittuvanäyttöinen Pixel-puhelin näyttää suhteellisen samanlaiselta ensimmäisen sukupolven Pixel Foldin kanssa. Kamerat on kuitenkin sijoitettu uudella tavalla kahteen kerrokseen takakannen vasempaan yläkulmaan. Rungon muotoilusta on tulossa Pixel Foldia laatikkomaisempi. 

Puhelimesta löytyisi 6,7-tuumainen sisänäyttö, 16 gigatavua LPDDR5-tekniikalla valmistettua RAM-muistia, kun tallennustilaa löytyisi vuotojen mukaan 256 gigatavua. Julkaisuajankohdan perusteella puhelin saisi sisäänsä Googlen oman Tensor G4 -järjestelmäpiirin, joka nähtänee ensi kertaa syksyllä juuri Pixel 9 -sarjan yhteydessä. 

Lähde: Android Authority 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google