QualcommYleinen

Qualcomm vilautti Snapdragon Summit -tapahtumassa haastajaa Applen M-sarjan tietokonesuorittimille

Qualcomm julkaisi eilen 16. marraskuuta seuraavan sukupolven suorituskykyisen Snapdragon-järjestelmäpiirin älypuhelimille, joka tunnetaan nimellä Snapdragon 8 Gen 2. Julkaisusta voit lukea lisää täältä. Tapahtuman toisena päivänä Qualcomm paljasti, että yhtiöltä on tulossa uudenlaisia Oryon-suorittimia.

Qualcomm Oryon -suorittimet ovat Qualcommin mukaan suunnattu pääasiassa tietokoneisiin, mutta ytimiä voidaan hyödyntää myös muilla alustoilla, kuten infrastruktuurin ja laajennetun todellisuuden projekteissa. Nimen ja käyttömahdollisuuksien lisäksi Qualcomm ei juurikaan muita teknisiä tietoja tulevista Oryon-suorittimista paljastanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suoritinytimestä on Qualcommin mukaan pyritty tekemään mukautuva ja piiri kykenee tuottamaan korkeaa suorituskykyä yhdessä tekoälyn ja 5G-yhteyksien kanssa.

Oryon-suorittimet perustuvat Qualcommin tammikuussa 2021 ostaman Nuvia-työryhmän kehitystyöhön. Ensimmäisiin laitteisiin Oryonilla varustetut suorittimet saadaan todennäköisesti vuoden 2023 loppupuolella tai vuoden 2024 alkupuolella. Tähän mennessä projekti on hieman myöhässä aikataulustaan. Omien Oryon-suorittimien käyttö pienentäisi Qualcommin riippuvuutta ARM-ytimien käytöstä ja lisäisi Qualcommille kontrollia laitteisto- ja ohjelmistokokoonpanoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin uskotaan kilpailevan Oryon-ytimillä varustetuilla suorittimilla Applen M-sarjan järjestelmäpiirejä vastaan, jotka ovat tällä hetkellä ARM-sirukilpailussa Qualcommia edellä tarjoten loistavaa suorituskykyä pienellä virrankulutuksella. Myös Microsoftin on kerrottu alkaneen kehittää omia ARM-pohjaisia suorittimia tietokoneisiin. Microsoft on vuoden alussa palkannut Applelta sirusuunnittelijan, joka oli kehittämässä Applen M1-siruja.

Lähde: Qualcomm

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm