SamsungYleinen

Huhu: Samsung Galaxy S22 Ultra saa mielenkiintoisen ”jatkuvaan optiseen zoomaukseen” kykenevän telekameran

Samsungin uudet Galaxy S21 -malliston huippupuhelimet ovat olleen markkinoilla vasta muutaman kuukauden, mutta silti jo nyt huhutaan yhtiön ensi vuonna tulevista uutuuspuhelimista. Twitteristä tutuksi tulleen Ice Universe -käyttäjän tietojen mukaan Samsung olisi uudistamassa Galaxy S22 Ultrassa kamerajärjestelmän ja mukaan pitäisi tulla täysin uudistettu zoomauskamera.

Nykyisellään Galaxy S21 Ultra tarjoaa kaksi zoomauskameraa, joista toinen tarjoaa 3x optisen zoomauksen ja toinen 10x optisen zoomauksen. Toteutus tarjoaa siis kaksi kiinteää linssiä ja muut zoomaustasot toteutetaan digitaalisesti, joka johtaa heikompaan laatuun. Galaxy S22 Ultraan on tietojen mukaan luvassa jatkuvan zoomauksen tarjoava optinen telekamera, jonka ovat kehittäneet Samsung Electromechanics ja Samsung LSI.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkuva zoomaus

Uudistettu toteutus mahdollistaisi tietojen mukaan 3-10x optisen zoomauksen niin, että linssit pystyvät liikkumaan periskooppikameran sisällä. Toteutuksen pitäisi tarjota parempi terävyys kaikilla zoomaustasoilla. Hieman vastaavaa toteutusta hyödynnetään myös Sonyn uusimmassa Xperia 1 III -puhelimessa, jossa on toki vain kaksi zoomaustasoa (3x ja 4,4x). Toteutuksen avulla Samsung pystyisi tekemään yhden kameran avulla useat zoomaustasot, eikä useampaa telekameraa puhelimessa enää tarvittaisi.

Samaisen huhun mukaan Samsung olisi tuomassa Galaxy S22 Ultraan ensi vuonna myös näytönalaisen etukameran, joka tullaan näkemään tänä vuonna Galaxy Z Fold 3 -puhelimessa. Lisäksi Ice Universe on kertonut Samsungin tuovan puhelimeen myös AMD Radeon Mobile -grafiikkasuorittimen, jonka odotetaan olevan jopa selvästi tehokkaampi kuin Apple A14 Bionic -järjestelmäpiirissä olevan grafiikkasuorittimen.

Lähde: Sammobile.com, Weibo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung