AndroidMotorolaYleinen

Motorola Moto G8 Power sai Android 11 -päivityksen Suomessa

Motorola Moto G8 Power

Motorola jatkaa Android 11 -päivityksien jakelua uusille puhelimille ja tällä kertaa päivitys on tullut tarjolle vuoden 2020 alussa julkaistulle Moto G8 Power- puhelimelle. Aikaisemmin Suomessa Android 11 -päivitys on tullut tarjolle Motorola Edge- ja Edge+ -malleille sekä Motorola Razr 5G -puhelimelle. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Järjestelmäpäivitykset.

Päivitys on versionumeroltaan Motorola Moto G8 Power -puhelimessa RPE31.Q4U-47-35 ja kokoa päivityksellä on noin 1,1 gigatavua, joten kyseessä on suuri päivitys. Android 11 -version uudistuksien ohella Motorola päivittää puhelimeen myös Googlen 1. helmikuuta 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

  1. 5G Plus saanut kanssa tuon päivityksen jo.

    1. Kiitos huomautuksesta, nyt löytyi myös meidän käytössä olevalle Moto G 5G Plussalle Android 11 -päivitys: https://suomimobiili.fi/motorola-moto-g-5g-plus-sai-android-11-paivityksen-suomessa/

  2. Kiitos tiedosta 👍. Päivitys lataa nyt taustalla. Upeata nähdä miten edullinen Motorola G8 Power sai Android 11 ennen esim Nokia 6.2 joka meillä myöskin on. Ja uskon että meillä päivittyy kohta meidän 3 puhelin mikä on erinomainen Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Moto G8 Power oli aluksi 249 e mutta ostin sen vuodenvaihteessa 149 e (nyt eräs firma Suomessa myy sitä 99 e hintaan mikä on aika uskomatonta). Nokia ei päivitä enää yhtään sen nopeammin kuin kilpailijat, paitsi Googlen kuukausittaiset tietoturvapaketit tulevat hieman nopeammin. 2 puhelinta ovat toimineet erinomaisesti, paremmuusjärjestys: Sija 1: Xiaomi Note 8 Pro. Sija 2: Motorola G8 Power. Sija 3: Nokia 6.2. Nokian selkeästi heikoin sillä siinä on vain 3/32gb speksit, selvästi hitain laite käytössä, ja se että puoli vuotta sitten GPS navigointi lakkasi pysyvästi toimimasta. PS. Tottakai 6.2 on myös ylivoimaisesti vanhin näistä kolmesta mikä näkyy etenkin suorituskyvyssä.

  3. Motorola Moto G8 Powerissa on nyt tuo Android 11 ja kaikki näyttää onneksi toimivan. Tuli tosin paljon uutta opittavaa ja asetusten tutkimista ja säätöjä pitkään, vähän hankalaakin oli. Puhelimen käyttö eli nopeus parani yllättävän paljon, mitä en osannut lainkaan odottaa👍 puhelimen käynnistys nopeni varmaan 50% ja sovellukset avautuvat nopeammin, kaikki tuntuu nopeammalta. Lisäksi tuli yllätyksenä uudet upeat Motorolan live-taustakuvat (ilmeisesti samat jotka näin G 5G Plus mallin testissä täällä) en ole ikinä nähnyt parempia liikkuvia taustakuvia. Tämä päivitys nostaa puhelimen vähintään samalle tasolle kuin yllä kommentissani ykköseksi laittamani Xiaomi Redmi Note 8 Pro, tai oikeastaan jopa paremmaksi, sillä Moto ekstrat kuten Always on Display-näyttö jolla näkyy ilmoitukset ovat aivan loistavia, jollaisia ei Nokioissa ole ja joista en ikinä luopuisi ne koettuani. Muuten käyttö on hyvin Stock Android kuten Nokia, mutta Moto ekstrat tosiaan ylivetoja.

  4. Päivitys tehty ja auton bluetooth ei enää toimi!!! Mitä ohjeistusta tarjolla?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android