AndroidMotorolaYleinen

Motorola Moto G 5G Plus sai Android 11 -päivityksen Suomessa

Motorola Moto G 5G Plus

Suomessa Motorola on aloittanut jakamaan viime päivinä Android 11 -päivitystä viime vuonna julkaistulle Moto G 5G Plus -puhelimelle, joka on keskihintainen 5G-puhelin. Aikaisemmin Motorola on aloittanut päivityksen jakelun jo Moto G8 Power -puhelimelle, Motorola Edge- ja Edge+ -laitteille sekä Motorola Razr 5G -puhelimelle. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Järjestelmäpäivitykset.

Päivitys on versionumeroltaan Motorola Moto G 5G Plus -puhelimessa RPN31.Q4U-39-27-5 ja kokoa päivityksellä on noin 1,07 gigatavua, joten kyseessä on suuri päivitys. Android 11 -version uudistuksien ohella Motorola päivittää puhelimeen myös Googlen 1. helmikuuta 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android