SonyYleinen

Huhu: Sonyn tulevassa Xperia 1 VI -lippulaivapuhelimessa on tutut kamerat

Sonyn seuraava lippulaivapuhelin on pyörinyt viime aikoina huhuissa muun muassa näytön kuvasuhteeseen tulevien muutosten takia.   

Nyt Sonyn Xperia 1 VI -puhelimesta on saatu lisää vuotoja, jotka liittyvät puhelimeen tuleviin kameroihin. Japanilaisraportin mukaan Xperia 1 VI saisi tismalleen saman kamerakokoonpanon, kuin viime vuoden Xperia 1 IV -puhelimessa oli. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkameran virkaa toimittaisi siis 48 megapikselin sensori, jossa on f/1.9-aukko sekä 1/1,35 tuuman kenno. Linssissä olisi 24 mm polttoväli. 16 megapikselin tarkkuuteen yltävän ultralaajakulmakameran linssin polttoväli olisi 16 mm kennon ollessa 1/2,5 tuuman kokoinen.

Puhelimen telekamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Telekamera olisi varustettu 85 mm polttovälillä, jolloin aukon koko on f/2,3 sekä 125 mm polttovälillä, jolloin aukon koko olisi f/2,8. Telekamera on varustettu 1/3,5 tuuman kokoisella kennolla. Puhelimen selfiekameran teknisistä tiedoista ei tällä hetkellä ole tietoa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden ollessa edeltäjäänsä vastaavat, voi Sony säätää kameranohjelmistoa, jotta kuvanlaadussa nähtäisiin jonkinlaista päivitystä. Nykypäivän älypuhelinkameroissa kameraohjelmistolla on suuri osuus kuvanlaadussa. 

Aiempien vuotojen mukaan Sonyn Xperia 1 VI olisi saamassa Sonylle tutusta, korkeasta 21:9-kuvasuhteesta poikkeavan 19,5:9-kuvasuhteen. 19,5:9-kuvauhde on tuttu useimmista lippulaivapuhelimista, kuten Samsungeista ja Applen iPhoneista. Näytön 4K-resoluutio olisi myös putoamassa markkinoita vastaavaan 2K-tarkkuuteen, sillä älypuhelimen näytöllä 4K-tasoisesta resoluutiosta ei ole juurikaan hyötyä.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttöön tehtävien muutosten lisäksi myös RAM-muistin määrää tullaan kasvattamaan Xperia 1 VI -lippulaivapuhelimessa. Parhaimmillaan RAM-muistia olisi 16 gigatavua. 

Sony julkistanee Xperia 1 VI -puhelimen myöhemmin, joten tulemme vuoden mittaa kuulemaan puhelimesta varmasti vielä nykyistä enemmän vuotoja sekä vuotokuvia. 

Lähde: sumahodgiest (japaniksi) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony