HMDNokiaYleinen

Huhu: Tulevaa Nokia-huippupuhelinta joudutaan odottamaan syksyyn – syynä päivitys 5G-aikakauteen

Nokia 9 PureView

Suomalainen HMD Global saattaa lykätä Nokia 9.2 -puhelimen julkaisua vuoden 2020 syksyyn, jos on uskomista tuoreinta huhua. Viime vuonna Nokia 9 PureView julkaistiin MWC-messuilla vuoden alussa, mutta puhelimessa oli jo tuolloin kilpailijoihinsa verrattuna vanhentunutta tekniikkaa. Uuden huippupuhelimen kanssa HMD Global koittaa todennäköisesti pysyä kilpailijoidensa tahdissa ottamalla käyttöön järjestelmäpiirin, joka nähdään monissa puhelimissa jo tulevina kuukausina.

Twitter-tili Nokia anew on ollut usein varsin perillä HMD Globalin suunnitelmista, ja tällä kertaa Nokia anew on kertonut Nokia 9.2 -puhelimen julkaisun siirtyvän syksyyn. Viivästymisen syyksi on ilmoitettu järjestelmäpiirin päivittäminen tuoreempaan Snapdragon 865 -versioon. HMD Globalilta on odotettu uutta huippupuhelinta jo loppuvuodesta 2019 lähtien ja aikaisemmin puhelimen julkaisun on kerrottu lykkäytyneen vuoden 2020 alkupuolelle. Nyt julkaisua voidaan odottaa vasta vuoden 2020 lopussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti HMD Global on suunnitellut Nokia 9 PureView -puhelimen seuraajaa Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriin perustuen, mutta päättänyt vaihtaa järjestelmäpiirin Snapdragon 865 -versioon. Päätös kuulostaa loogiselta, sillä HMD Globalilta odotetaan vuoden 2020 alussa uutta Snapdragon 765 -järjestelmäpiiriin perustuvaa 5G-älypuhelinta, joten myöskin huippupuhelimessa voitaisiin olettaa olevan oletuksena tuorein 5G-yhteensopiva huippupiiri.

Lähde: Twitter (Nokia anew)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Onkos tulossa Nokia 9.1 puhelinta ollenkaan.
    Mulla Nokia 8 SIROCCO. Osamaksu aikaa vielä 6kk.

    1. Nokia 9.1 -puhelimesta ei ole ollut viime aikoina huhuja, joten todennäköisesti syksyllä esiteltävä Nokia 9.2 on seuraava huippuluokan älypuhelin HMD Globalilta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD