SamsungYleinen

Huhut alkoivat jo: Ensi vuoden Samsung Galaxy S24 -puhelimissa nähdään 10-ytiminen Exynos-järjestelmäpiiri

Samsung Exynos

Jo kesällä alkaneiden, ja myöhemmin syksyn mittaa vahvistuneiden huhujen ja vuotojen mukaan Samsungilla on ollut halu kehittää uusia Exynos-suorittimia puhtaalta pöydältä. Tähän syynä on muun muassa se, että Samsung on jäänyt vuosi toisensa jälkeen kilpailussa Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiirejä vastaan niin suorituskyvyssä kuin virrankulutuksessa.

Nyt Samsungilla on nähtävästi näytetty ensi vuonna nähtävälle uudelle Exynos 2400 -suorittimelle vihreää valoa. Exynos 2400 -järjestelmäpiiri olisi huhujen mukaan 10-ytiminen ja se tulisi ainakin Etelä-Koreassa myytäviin Galaxy S24 -puhelimiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Exynos 2400 -suoritin perustuisi joko kahdeksaan tai kymmeneen ytimeen. Konfiguraatio olisi kymmenen ytimisen suorittimen kohdalla 1+2+3+4 ja kahdeksan ytimisen suorittimen kohdalla 1+4+3. Järjestelmäpiiri valmistetaan raportin mukaan Samsungin 4 nanometrin LPP-tekniikalla ja suorittimen koodinimi olisi tällä hetkellä ”Root”.

Samsungin odotetaan kehittävän myös toisenlaista Exynos-järjestelmäpiiriä, jossa käyttöoikeus olisi ainoastaan Samsungilla itsellään. Yksinoikeussirulla on ilmeisesti tarkoitus kilpailla Qualcommin tulevia Nuvia-ytimiä vastaan. Qualcommin Snapdragon 8 Gen 4 voisi parin vuoden päästä käyttää kyseisiä ytimiä, joista Qualcomm hiljattain kertoi julkisesti joitakin tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung ei itse ole vahvistanut mitään huhuja uudelleen kehitettyihin Exynos-järjestelmäpiireihin liittyen, joten näihin tietoihin kannattaa suhtautua toistaiseksi varauksella.

Lähde: Notebookcheck

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung