GoogleYleinen

Hyvin edullisen Googlen kanssa kehitetyn JioPhone Next -puhelimen tietoja paljastui – Snapdragon 215 -järjestelmäpiiri ja 13 MP kamera

JioPhone Next

Google ja intialainen operaattori Jio kertoivat kesäkuussa yhteistyössä kehitetystä JioPhone Next -älypuhelimesta, jonka odotetaan olevan yksi markkinoiden edullisimmista tai jopa edullisin 4G-älypuhelin. Vielä kesäkuussa puhelimen tarkkoja tietoja ei paljastettu, mutta nyt JioPhone Nextin tiedot ovat kuitenkin vuotaneet. Puhelimen julkaisua odotetaan syyskuussa.

XDA Developers -sivuston Mishaal Rahman on jakanut Twitterissä tietoja JioPhone Nextin avainominaisuuksista. Erikoisesti jo puhelimen käynnistyksessäkin tuodaan esille puhelimen olevan kehitetty Googlen kanssa, sillä käynnistysanimaatiossa on teksti ”Created with Google”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Puhelimeen on tulossa 1440 x 720 pikselin tasoinen näyttöpaneeli sekä edullisiin puhelimiin suunnattu Qualcommin kehittämä Snapdragon 215 -järjestelmäpiiri. Vastaava piiri on nähty muun muassa Nokia 1.4 -puhelimessa. RAM-muistia laitteessa on vuodon mukaan 2 gigatavua. Laitteen takaosassa tullaan näkemään 13 megapikselin kamera, joka perustuu OmniVisionin kehittämään OV13B10-sensoriin. JioPhone Next on varusteltuna lisäksi 8 megapikselin tasoisella etukameralla.

JioPhone Next -puhelimen kohokohta on kuitenkin kevennetyssä Android 11 Go -käyttöjärjestelmässä, jonka Jio on optimoinut yhteistyössä Googlen kanssa toimimaan aikaisempaa paremmin lähtötason puhelimessa. Laitteeseen on esiasennettuna monia Googlen palveluita, joita ovat ainakin Camera Go ja Duo Go.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo aikaisemmin Jio ja Google ovat luvanneet puhelimelle jatkuvasti uusia ominaisuuksia sekä uusimmat järjestelmäpäivitykset, joihin lukeutuvat säännölliset tietoturvapäivitykset sekä OTA-päivitykset. JioPhone Nextin tavoitteena on mahdollistaa Intiassa peruspuhelimista riippuvaiset käyttäjät siirtymään älypuhelimiin.

JioPhone Next -puhelimen hintaa tai saatavuutta ei ole vahvistettu, mutta Google lupaa sen tarjoavan luokkansa parhaat Android-älypuhelimen ominaisuudet edullisella hinnalla. Tällä hetkellä halvin Android Go -puhelin on Vsmart Bee Kite, joka maksaa vain 26 dollaria. Uutuuspuhelimen lopullinen julkaisu tapahtuu Intiassa 10. syyskuuta 2021, jolloin myös hinnoitteluun saadaan varmasti selvyyttä.

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google