OnePlusYleinen

Jälleen yksi OnePlus Nord 2 -puhelin räjähti – tällä kertaa kesken puhelun

Räjähtänyt OnePlus Nord 2 / Kuva: Lakshay Verma

OnePlus Nord 2 -puhelin on ollut monesti otsikoissa erityisesti räjähdystapauksien takia, joita on havaittu ainakin Intian markkinoilla jo useita. Viimeksi joulukuussa raportoitiin neljännestä todistetusti tapahtuneesta räjähtämisestä, mutta nyt Twitteriin on ilmestynyt kuvia viidennestä yksilöstä.

Käyttäjä väittää Twitterissä, että hänen veljensä OnePlus Nord 2 -puhelin räjähti käsiin puhelun aikana. Tämän kerrotaan vahingoittaneen käyttäjän kämmentä ja kasvoja. Twitterissä on julkaistu kuvia räjähtäneestä puhelimesta. Kuvien perusteella laitteen akku on räjähtänyt niin, että näyttö on hajonnut ja irronnut muusta rungosta. Lisäksi puhelimessa ollut muovinen suojakuori on osittain sulanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on vastannut käyttäjälle Twitterissä, että brändi tulee tutkimaan asian. Toistaiseksi OnePlus ei ole kuitenkaan kommentoinut virallisesti tuoreinta räjähtämistapausta, eikä ole antanut aikaisemminkaan mitään tarkkaa selvitystä useista räjähdystapauksista. Toistaiseksi kaikki raportoinut räjähtämiset OnePlus Nord 2:n osalta ovat tapahtuneet Intian markkinoilla, jossa on todennäköisesti paikallisesti valmistettu tiettyjä eriä.


Euroopassa tai Suomessa ei ole virallisesti tullut vastaan yhtään tapausta, jossa OnePlus Nord 2 -puhelin olisi räjähtänyt. Intian markkinoilla ensimmäinen tapaus havaittiin jo viime vuoden syyskuussa. Tämän jälkeen raportteja räjähdyksistä on nähty syyskuussa, marraskuussa ja joulukuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on edelleen yksittäistapauksia, mutta räjähdyksiä on saattanut olla myös selvästi enemmänkin, mutta OnePlus on pyrkinyt lakaisemaan tapaukset maton alle nopeasti niiden ilmestyttyä. Esimerkiksi yhden tapauksen kohdalla OnePlus pyrki oikeustoimilla hiljentämään kuluttajan, sillä tapauksen esille tuominen oli vahingoittanut yritystä.

Aikaisempien tapauksien kohdalla OnePlus totesi sisäisien tutkimuksien jälkeen tapauksiin liittyneen ulkoisia tekijöitä, eikä ne johtuneet mistään valmistus- tai tuoteongelmasta. Tapausten lisääntyessä kyseessä voidaan olettaa kuitenkin olevan valmistus- tai tuoteongelma ainakin joissakin Intiassa myydyissä erissä.

Lähde: Twitter (Lakshay Verma)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus