SamsungYleinen

Jättivuoto! Samsung Galaxy S20 -malliston puhelimet esillä laadukkaissa lehdistökuvissa

Kaikki Galaxy S20 -malliston älypuhelimet.

Samsungin tulevista Galaxy S20 -malliston älypuhelimista tiedetään jo ennen julkaisua erittäin paljon, sillä Samsung ei ole pystynyt pitämään vuotoja kurissa. Tällä kertaa muutama sivusto on julkaissut kuvia kaikista Galaxy S20 -malliston puhelimista. Esimerkiksi Winfuture.de -sivusto on saanut käsiinsä hyvälaatuisia kuvia, joissa on esillä Galaxy S20, Galaxy S20+ sekä Galaxy S20 Ultra.

Vuotokuvissa Galaxy S20 Ultra on esillä harmaassa ja mustassa väriversiossa. Kuvat vahvistavat puhelimesta löytyvän suuri reunoilta kaartuvanäyttöpaneeli, jonka yläreunassa on etukameraa varten reikä. Näytön kehykset Samsung on pyrkinyt minimoimaan ja kulmat ovat normaaliin tapaan pyöristetyt. Laitteen takaosassa on massiivinen laatikkomainen kamera-alue, josta löytyy neljäkamerasensoria ja yksi LED-salamavalo. Takaosassa on myös Samsung-logo. Sivusuunnasta katsottuna Galaxy S20 Ultran alumiinikehys näyttää erittäin kapealta, sillä takaosan lasipinta on selvästi kaartuva. Oikeassa reunassa on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, joita varten alumiinikehykseen on tehty paksumpi kohta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotaneiden teknisien tietojen perusteella Galaxy S20 Ultra olisi varusteltu suurella 6,9 tuuman Infinity-O Dynamic AMOLED -näyttöpaneelilla, jonka tarkkuus yltää WQHD+ -tasolle, eli siinä on 3200 x 1440 pikseliä. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde ja 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastaa ainakin Euroopan markkinoilla Samsungin oma 7 nanometrin Exynos 990 -järjestelmäpiiri ja sisäistä tallennustilaa tulee löytymään versiosta riippuen 128 tai 512 gigatavua. Galaxy S20 Ultrassa on myöskin perinteinen microSD-muistikorttipaikka, jonka avulla tallennustilaa voidaan laajentaa jopa teratavun kokoisella muistikortilla.

Tietojen mukaan Galaxy S20 Ultran mielenkiintoisin osa-alue löytyy kameroista. Puhelimen takaosassa tulee olemaan viitoiskamera, joka koostuu 108 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin telekamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä ToF-kameroista. Telekameran kerrotaan kykenevän 10x optiseen zoomaukseen sekä jopa 100x digitaaliseen zoomaukseen. Videokuvaus pitäisi olla mahdollista jopa 8K 30 FPS -tarkkuudella. Galaxy S20 Ultran etuosassa on erittäin tarkka 40 megapikselin selfiekamera, joka kykenee 4K 60 FPS -videokuvaukseen.

Akunkestosta Galaxy S20 Ultrassa vastaa 5000 milliampeeritunnin akku. Muita puhelimeen odotettuja ominaisuuksia ovat IP68-luokituksen mukainen vedenkestävyys, Android 10 -käyttöjärjestelmä sekä Dolby Atmos -stereokaiuttimet. Galaxy S20 Ultran viralliset mitat ovat 167 x 76 x 8,8 millimetriä ja painoa on huimat 221 grammaa.

Edullisemmat Galaxy S20 ja Galaxy S20+ ovat teknisesti hieman lähempänä toisiaan, mutta suurimmat erot ovat näytössä ja akun koossa. Galaxy S20 on varusteltuna 6,2 tuuman WQHD+ -näytöllä, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä 20:9-kuvasuhde. Galaxy S20+ -puhelimen näyttö on vastaava, mutta se on suuruudeltaan 6,7 tuumaa. Akunkestosta Galaxy S20 -mallissa vastaa 4000 milliampeeritunnin akku, kun Galaxy S20+ tulee saamaan suuremman 4500 milliampeeritunnin akun.

Molemmissa puhelimessa on myöskin Exynos 990 -järjestelmäpiiri Euroopan markkinoilla sekä ainakin 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimet tulevat saamaan myös microSD-muistikorttipaikan ja IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävän rakenteen. Galaxy S20 ja Galaxy S20+ ovat myös varusteltu Android 10 -käyttöjärjestelmällä sekä Dolby Atmos -stereokaiuttimilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden osalta puhelimet ovat myös lähes identtiset, mutta Galaxy S20+ -mallissa on kolmen kameran sijasta neljä kameraa. Molemmissa on 12 megapikselin pääkamera, 64 megapikselin telekamera, sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Galaxy S20+ saa näiden lisäksi myös erillisen ToF-kameran. Telekamera kykenee puhelimissa 3x optiseen zoomaukseen sekä jopa 30x digitaaliseen zoomaukseen. Videokuvaus onnistuu 8K 30 FPS -tarkkuudella. Puhelimien etukameran tarkkuus on 10 megapikseliä. Rakenteeltaan Galaxy S20+ ja Galaxy S20 ovat hyvin lähellä Galaxy S20 Ultra -mallia, mutta suurin eroavaisuus löytyy koosta sekä takaosan kamera-alueista.

Galaxy S20 Ultra 5G:n uskotaan maksavan uutena jopa 1349 euroa, jolloin kyseessä on 128 gigatavun version. Lisäksi 512 gigatavun versio maksaa huhujen perusteella 1549 euroa. Samsungin odotetaan hinnoittelevan Galaxy S20 -perusversion 899 euroon ja Samsung Galaxy S20+ -version 1099 euroon.

Puhelimien julkaisu tapahtunee Unpacked 2020 -tapahtumassa, jonka Samsung järjestää 11. helmikuuta. Lisäksi tilaisuudessa odotetaan uutta taittuvanäyttöistä Galaxy Z Flip -puhelinta.

Lähde: WinFuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung