SonyYleinen

Tällainen on Sony Xperia 1 VI – vuoto paljastaa tietoja kameroista, järjestelmäpiiristä ja akusta

Väitetty kuva Xperia 1 VI -puhelimesta.

Sony on jo kertonut järjestävänsä Xperia Special Event -tapahtuman 17. toukokuuta, jolloin odotetaan julkaistavaksi uusia puhelimia. Luonnollisesti tällä kertaa vuorossa olisi Xperia 1 VI, joka on yhtiön seuraava huipputason laite. Nyt uudet vuoto ja huhut kertovat puhelimesta enemmän yksityiskohtia.

Vuodon mukaan Xperia 1 VI -puhelimessa olisi Qualcommin tämän hetken tehokkain Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri. Puhelimessa olisi myös 5000 milliampeeritunnin akku. Näyttö olisi aikaisempaa 1.5x kirkkaampi ja tarjoaa 19.5:9-kuvasuhteen ja 1-120 hertsin virkistystaajuuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Väitetty kuva Xperia 1 VI -puhelimesta.

Väitetty kuva Xperia 1 VI -puhelimesta.

Kameroiden osalta tarjolla olisi 16 mm ultralaajakulmakamera sekä 24 mm pääkamera, joka tukee 48 mm kuvaustilaa 2x zoomilla. Lisäksi mukana olisi 85-170 mm telekamera, joka tukee edeltäjämallien tavoin saumatonta zoomausta. Telekamera on myös saamassa pidemmän zoomausetäisyyden, sillä edeltäjässä maksimi oli 125 mm.

Kamerat olisivat kuitenkin yleiseltä tekniikaltaan samanlaiset kuin edeltäjämallissa. Kyseessä olisi siis 48 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 12 megapikselin telekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on tekemässä muutoksia erityisesti kameroiden ohjelmistoon. Sonylla on ollut ollut usein monta erillistä kamerasovellusta, mutta nyt tarjolle tulee yksi uusi kamerasovellus, johon inspiraatiota on haettu Alpha-kameroista. Ohjelmistoon on saatu myös ”ihmisen asennon arviointiteknologia”, joka on tuttu Alpha-kameroista. Mukana on myös uusi Video Creator -sovellus videoiden muokkaamiseen.

Toistaiseksi tiedot kannattaa ottaa varauksella vastaan, sillä täyttä varmuutta lähteen luotettavuudesta ei ole. Lähempänä julkaisua nähdään varmasti lisää vuotoja. Sonyn odotetaan myös panostavan AI-ominaisuuksiin kameroissa.

Sony Xperia 1 VI

Lähde: Sumahodigest.com (japaniksi), Mspoweruser.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony