SonyYleinen

Jättivuoto: Tältä näyttää Sonyn tällä viikolla julkaistava Xperia Pro 1 -puhelin – erikoisuutena tuuman kokoinen kamerasensori

Sony on ilmoittanut julkaisevansa uuden kamerapuhelimen myöhemmin tällä viikolla 26. lokakuuta, joka olisi tiistaiaamuna Suomen aikaa. Kyseessä on seuraaja viime vuonna esitellylle Xperia Pro -älypuhelimelle, ja tällä kertaa nimen odotetaan olevan Xperia Pro 1. Kyseessä on ammattilaiskuvaajille luotu älypuhelin, joka näkyy sen kattavissa ominaisuuksissa.

Todennäköisesti Xperia Pro 1 olisi pääosin samanlainen älypuhelin kuin Xperia 1 III -malli, mutta nyt mukaan on tuotu selvästi enemmän kameratoimintoja. Puhelimelle on kehitetty paljon lisätarvikkeita, joista on nyt vuotanut kuvia. Vuotokuvat ovat peräisin kiinalaisesta Weibo-palvelusta, mutta ne vaikuttavat varsin luotettavilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvissa nähdään todennäköisesti metallikehyksillä ja lasipinnoilla varusteltu Xperia Pro 1. Laitteen takaosassa on esillä keskitetty kamera-alue, joista pääkamera on todennäköisesti suurin. Puhelimessa on ZEISS-linssit sekä pääkameran rinnalla on todennäköisesti ultralaajakulma- ja telekamerat. Pääkamerassa on nähtävästi tilanteen mukaan mekaanisesti vaihtuva aukko, joka on vuotaneiden kuvien perusteella joko f/2.0 tai f/4.0. Pääkamerassa on vuotokuvien mukaan suuri yhden tuuman kokoinen sensori, joka on suurempi kuin normaalisti.

Kuvista voidaan päätellä Sonyn tulevassa puhelimessa olevan USB-C-liitin, fyysinen kamerapainike, kuulokeliitin sekä tuki erilliselle Vlog-monitorille. Xperia Pro 1 tukee jonkinlaista lisäosaa, johon voidaan liittää erillinen monitori, kuvausteline sekä ulkoinen mikrofoni. Itse puhelimesta ei ole vielä kovinkaan tarkkoja tietoja, mutta kyseessä on todennäköisesti huippuluokan laite.

Julkaisu tapahtuu siis huomenna, joten kovin kauaa Xperia Pro 1 -laitteen virallisia tietoja ei tarvitse odottaa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony