JollaSailfish OSYleinen

Jollalta myös muita mielenkiintoisia uutisia: Sailfish X tulossa uusille puhelimille ja tuoreet Sailfish OS -puhelimet myyntiin Venäjällä

Accione-puhelin

Jolla ilmoitti tänään yhdessä lohkoketju-startup Zipperin kanssa aloittavansa mobiili- ja lohkoketjuteknologioiden kehittäjille suunnatun yhteisöohjelman, jonka tavoitteena on kehittää turvallinen ja helppokäyttöinen älypuhelinratkaisu kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille. Tämä ei kuitenkaan jäänyt Jollan ainoaksi uutiseksi tänään, sillä Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki on kertonut myös muita mielenkiintoisia uutisia yhtiön virallisessa blogissa.

Jolla on tänä vuonna esitellyt Sailfish X -käyttöjärjestelmäversion Sonyn Xperia X -puhelimelle, joka on tullut ostettavaksi viimeisen parin kuukauden aikana. Pienimäen mukaan Sailfish X:n vastaanotto on ollut todella hyvä ja Jolla on saanut paljon palautetta, joiden perusteella on muun muassa paranneltu asennusprosessia ja itse käyttöjärjestelmää. Hyvän vastaanoton takia Jolla on aikeissa laajentaa Sailfish X -ohjelmaa muun maussa uusiin maihin hyvin pian sekä uusiin laitteistoihin vuonna 2018.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Accione-puhelinta esitellään Venäjällä.

Latinalaisessa Amerikassa Jolla on tehnyt yhteistyötä bolivialaisen Jala Groupin kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena on julkaistu jo kaksi Accione-älypuhelinta, joihin on mahdollista asentaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmä. Jolla kertoi tänään blogissaan, että Venäjällä Sailfish OS:n paikallisesta kehityksestä vastaava Open Mobile Platform sekä Jala Group ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tuloksena Accione-puhelimet saapuvat Venäjän markkinoille. Puhelimien myymisen odotetaan alkavan vuoden 2018 alkupuolella. Venäjän markkinoiden lisäksi Jala Group sekä Jolla etsivät uusia yhteistyökumppaneita tuodakseen uutuuspuhelimet tarjolle myös Euroopan markkinoille. Pienimäen mukaan Euroopan markkinoille laajentumisesta ilmoitetaan mahdollisesti myöhemmin.

Lähde: Jolla Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla