HMD globalNokiaYleinen

Julkaisematon Nokia G21 paljastui suorituskykytestistä – vahvistus Unisocin järjestelmäpiirille

Nokia G21

Suomalainen HMD Global on julkaisemassa lähiviikkojen aikana useita Nokia-puhelimia, joita ovat ainakin Nokia G11 ja Nokia G21. Tällä kertaa lisätietoja on saatu Nokia G21 -mallista, joka on löytynyt Geekbench-suorituskykytestin tietokannasta. Puhelimesta on suorituskykytestin perusteella paljastunut muutama yksityiskohta.

Geekbenchin mukaan Nokia G21 -puhelimessa olisi Unisocin kehittämä järjestelmäpiiri, ja tarkalleen tiedot viittaisivat Unisoc T606 -versioon. Kyseessä on hyvin edullisiin laitteisiin suunnattu 4G-yhteyksiin rajoittuva järjestelmäpiiri. HMD Global on varustellut Nokia G21 -puhelimen myös 4 gigatavun RAM-muistilla sekä Android 11 -käyttöjärjestelmällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G21 Geekbenchin tietokannassa.

Aikaisemmat vuodot ovat paljastaneet puhelimen tarkkoja yksityiskohtia. Nokia G21 on tulossa tarjolle kahdessa väriversiossa, jotka ovat Blue sekä Dusk. Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 164,6 x 75,6 x 8,5 millimetriä ja painoksi 190 grammaa. Puhelimessa on 6,5 tuuman kokoinen HD+ -näyttöpaneeli (1600 x 720), jossa on 20:9-kuvasuhde. Nokia G21 tulee tarjoilemaan 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi tuettuna on muistikortti aina 512 gigatavuun asti.

Nokia G21 -puhelimeen odotetaan myös 5050 milliampeeritunnin akkua sekä USB-C-liitintä. Puhelimen mukana odotetaan toimitettavan 10 watin pikalaturi, mutta laitteessa mainitaan olevan myös pikalataus. Kameroita on aikaisemman vuodon mukaan kolme kappaletta, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera.

Toistaiseksi HMD Global ei ole vahvistanut tarkkaa julkaisupäivää, mutta loogisesti uusia laitteita voisi olla tulossa helmikuun lopulla MWC 2022 -messuilla.

Lähde: Geekbench (Nokia G21)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global