HMDNokiaYleinen

Julkaisematon Nokia G42 5G paljastui suorituskykytestistä – saamassa todennäköisesti Snapdragon 480+ 5G -järjestelmäpiirin

Nokia logo

Suomalainen HMD Global on valmistelemassa uuden 5G-yhteyksillä varustellun älypuhelimen julkaisua globaaleille markkinoille. Jo aikaisemmin jälleenmyyjien listauksen paljastivat Nokia G42 5G -älypuhelimen nimen, mutta nyt samainen laite on paljastunut suorituskykytestin tietokannasta.

Geekbench-suorituskykytesti on paljastanut Nokia G42 5G -mallinimeä kantavan puhelimen tietoja. Tuttuun tapana tietokanta ei paljoa paljasta, mutta antaa kuitenkin viitteitä laitteen ominaisuuksista. Nokia G42 5G:n koodinimen vahvistetaan olevan ”Shadow”, joka on huhuissa aikaisemminkin nähty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G42 5G paljastui Geekbenchin kautta.

Uutuuspuhelimeen on tulossa Googlen tämän hetken uusin Android 13 -käyttöjärjestelmä. Tehoista vastaa Qualcommin kehittämä 8-ytiminen järjestelmäpiiri, mutta suoraan versiota ei paljasteta. Nähtävästi kyseessä on edullinen Snapdragon 480+ 5G -järjestelmäpiiri, joka on nähty aikaisemmin Nokia G400 5G -puhelimessa. Geekbenchin listauksessa molemmissa puhelimissa mainitaan olevan kaksi 2,21 GHz:n ydintä sekä kuusi 1,9 GHz:n ydintä.

Nokia G42 5G on saamassa myös 4 gigatavun verran RAM-muistia. Oikeastaan mitään muuta mielenkiintoista ei tietokannasta paljastu. Aikaisemmat jälleenmyyjien listaukset ovat kertoneet HMD Globalin suunnittelevan Nokia G42 5G -puhelimen tuomista myyntiin ainakin harmaana sekä violettina värinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi puhelimesta on tulossa tarjolle myös 6 gigatavun ja 128 gigatavun muistiversio. Tietojen mukaan Nokia G42 5G -puhelimessa olisi ainoastaan HD+ -näyttöpaneeli, joka vastaa 1612 x 720 pikseliä.

Tarkempia tietoja Nokia G42 5G -puhelimesta saadaan varmasti lähiaikoina. Tarkkaa julkaisuaikaa ei ole vielä tiedossa, mutta odotettavasti HMD Global julkistaa sen kesän aikana.

Lähde: Geekbench

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD