OnePlusYleinen

Kuvina OnePlus Concept One – tämä puhelin ei tule koskaan myyntiin!

OnePlus Concept One

OnePlus esitteli CES 2020 -messuilla tammikuun alussa yhtiön ensimmäisen konseptipuhelimen, eli OnePlus Concept One -mallinimeä kantavan laitteen. Tänään OnePlus toi puhelimesta Suomeen neljä kappaletta median ja fanien ihasteltavaksi, ja kokonaisuudessaan puhelimia on OnePlussan mukaan valmistettu alle 30 kappaletta.

Suomeen OnePlus Concept One saapui osana maailmankiertuetta, jossa uniikkia puhelinta esitellään muutamassa maassa erityisesti faneille suunnatuissa tapahtumissa. Suomessa puhelinta esiteltiin OnePlussan Exclusive Service Center -huoltopisteessä, jossa paikalla olivat muun muassa OnePlus Suomen maajohtaja Tuomas Lampén sekä EU Product Manager Sam Twist. Faneille suunnattuun tapahtumaan pääsi osallistumaan vain rajallinen määrä ihmisiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty elektrokromista lasiteknologiaa. Kyseisen lasiteknologian avulla puhelimen takaosan kamera muuttuu näkymättömäksi. Inspiraatiota Concept One -puhelimeen on haettu McLarenin urheiluautoista ja lisäksi laitteen suunnittelussa OnePlus on tehnyt yhteistyötä McLarenin kanssa.

OnePlus on kertonut, että Concept Onen suunnittelussa on pyritty kevyeen rakenteeseen, jotta puhelin tuntuu mahdollisimman hyvältä kädessä. Yksi keskeisiä suunnittelun haasteita on ollut käytettävän lasin paksuus. Lasin tuli olla erittäin ohut ja kevyt, mutta tarpeeksi vahva. OnePlus Concept One -puhelimessa käytetyt lasipaneelit ovat huomattavasti keskivertoa ohuemmat, vain 0,1 millimetriä. Yhteensä lasi on vain 0,35 millimetriä eli yhtä ohut kuin näytön suojakalvo. OnePlus on kertonut puhelimen takalasin muuttuvan mustasta erottuvaksi kameraksi vain 0,7 sekunnissa.

Vaikka OnePlus Concept One ei tulekaan koskaan myyntiin, eikä laajempaa tuotantoa ole tarkoitus aloittaa, niin elektrokromilasi saatetaan tulevaisuudessa nähdä OnePlussan puhelimissa. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan varmaa, milloin kyseinen tekniikka voisi nähdä päivänvalon kuluttajamarkkinoilla.

OnePlus kertoi, että uuden teknologian ei tiedetä kuluttavan akkua kovinkaan paljoa, jonka lisäksi lasin pitäisi toimia pidempiäkin aikoja. OnePlus Concept One -puhelimessa elektrokromilasia hyödynnetään myöskin kamerassa, sillä pro-tilassa on mahdollista käyttää ND8-suodatusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lyhyen puhelimeen tutustumisen aikana laite vaikutti erittäin tyylikkäältä ja McLaren-vivahde rakenteessa on miellyttävä. Nahkainen takaosan pinta tuntui hyvältä kädessä, mutta jo muun muassa maailmaa kiertäneissä testilaitteissa oli selvästi nähtävillä, että nahkapinta keräsi jonkin verran likaa itseensä. Vaikka OnePlus sanookin, että puhelimen takaosan kamerat piiloutuvat kokonaisuudessaan, niin valitettavasti hyvässä valaistuksessa kameroiden ”haamut” olivat silti läsnä, vaikka kamerat olivatkin piilossa.

Alapuolella on vielä muutama kuva itse puhelimesta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kyllä mä ottaisin mielelläni nahkaisella takakannella olevan puhelimen.
    Tyylikäs tä on, ja nöyttää hintavalta, mutta se on tässä tapauksessa myös tavoite.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus