QualcommYleinen

Langaton äänentoisto kehittyy paremmaksi – Qualcomm julkaisi Snapdragon Soundin

Qualcomm on tänään esitellyt uuden Snapdragon Sound -teknologian, joka on kokoelma audioteknologioita ja ohjelmistoja, jotka on suunniteltu tarjoamaan mukaansatempaavaa äänentoistoa eri laitteissa, mukaan lukien älypuhelimet ja langattomat kuulokkeet. Ensimmäisiä laitteita teknologialla tullaan näkemään muun muassa älypuhelinvalmistaja Xiaomilta.

”Ihmiskorva on erittäin herkkä häiriöille, viiveille ja muille haasteille, joita esiintyy yleisesti langattomilla äänentoistolaitteilla musiikin suoratoistossa, videoneuvotteluissa tai pelaamisessa. Haluamme tarjota innovaation, joka ratkaisee kuluttajia vaivaavat ongelmat kaikissa äänentoiston vaiheissa. Snapdragon Sound auttaa kaupallistamaan erinomaisilla ääniominaisuuksilla varustettuja tuotteita. Järjestelmätason lähestymistapa yhdistää useita tekniikoita äänialustojen valikoimastamme ja mahdollistaa musiikin langattoman toistamisen samalla äänenlaadulla kuin langallisesti”, kertoi James Chapman, Qualcomm Technologiesin ääni-, musiikki- ja puettavien laitteiden johtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon Sound on suunniteltu tuottamaan vakaampi ja häiriöttömämpi langaton kuuntelukokemus. Se tukee 96 kHz:n 24-bittistä ääntä, erittäin matalaa viivettä, laitteiden tehokkaampaa parittamista ja kirkasta äänenlaatua. Latenssihaasteet Snapdragon Sound ratkaisee sietämällä jopa 89 millisekunnin Bluetooth-viivettä, jolloin pelaaminen ja videon katselukokemus paranevat. Niille, jotka haluavat kuunnella suoraan mobiililaitteesta, Snapdragon Sound sisältää Qualcomm Aqstic DA-muuntimen. Se tukee jopa 384 kHz:n 32-bittistä PCM- ja DSD-ääntä, joissa on erittäin matala THD+N (total harmonic distortion plus noise).

Snapdragon Soundin keskeisiä komponentteja ovat:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Qualcomm Snapdragon 8-sarjan mobiilialustat
  • Qualcomm FastConnect 6900 -yhteysjärjestelmät
  • Qualcomm QCC514x-, QCC515x- ja QCC3056-mallisarjojen Bluetooth Audio SoC-ratkaisut
  • Qualcomm Active Noise Cancelling (ANC) -vastamelutekniikka
  • Qualcomm aptX Adaptive, 24-bit 96 kHz ja 89 ms latenssi
  • Qualcomm aptX Voice -superlaajakaistaääni
  • Qualcomm Aqstic äänikoodekki ja älykaiutinvahvistin (WCD938x ja WSA883x)
  • Qualcomm Audio ja Voice Communication Suite

Korkean suorituskyvyn ja yhteensopivuuden varmistamiseksi Snapdragon Sound -optimoidut laitteet testataan Qualcomm Technologiesin testauslaitoksessa, jossa mitataan suorituskyky, mukaan lukien äänenlaatu, viive ja yhteydenmuodostus. Snapdragon Sound tullaan näkemään markkinoilla kuluttajalaitteissa myöhemmin tänä vuonna. Snapdragon Sound tulee OEM-valmistajien saataville tänään. Ja ensimmäisien joukossa laitteita on tulossa Xiaomilta sekä Audio-Technicalta.

“Xiaomi on iloinen ollessaan ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka ottaa Snapdragon Soundin käyttöön tuotteissaan. Snapdragon Sound auttaa meitä tuomaan entistä paremman äänenlaadun sekä saumattoman ja alhaisen latenssin kuuntelukokemuksen kaikille kuluttajille. Voimme tarjota parempaa äänenlaatua puheluihin, videopalavereihin, peleihin sekä musiikin kuunteluun. Snapdragon Sound on ominaisuuksiltaan markkinoiden paras ratkaisu, joka kohentaa puhelimien ja kuulokkeiden äänenlaatua”, sanoo Xiaomin Lei Zhang, Mi Smartphone -yksikön varajohtaja ja Hardware R&D -yksikön johtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Audio-Technica on ollut vuosikymmenten ajan äänenlaadun edelläkävijä. Olemme ylpeitä yhteistyöstä Qualcomm Technologiesin kanssa ja tästä ratkaisusta, joka poistaa seuraavan sukupolven langattoman äänen liitettävyyteen ja viiveeseen liittyviä haasteita. Snapdragon Soundin avulla pääsemme lähemmäs yhteistä näkemystämme laadukkaan äänen tuottamisesta langattomasti”, kertoi Kotaro Narihara, Audio-Technica markkinointijohtaja.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm