LeicaYleinen

Leica esitteli ensimmäisen puhelimensa – Leitz Phone 1 myyntiin vain Japanissa

Hyvin tunnettu saksalainen kameravalmistaja Leica on julkaissut tänään ensimmäisen älypuhelimensa, joka kantaa nimeä ”Leitz Phone 1”. Kyseessä on silti varsin tuttu älypuhelin, sillä puhelin on teknisesti täysin sama laite kuin aikaisemmin Sharpin julkaisema Aquos R6 -älypuhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kyseessä on uudelleen brändätty versio Aquos R6 -puhelimesta, niin erojakin löytyy. Sharpin versiossa Leica valvoi kameran kehitystä, mutta Leitz Phone 1:n kohdalla Leica on valvonut myös kameran lisäksi laitteen ulkonäön ja ohjelmiston kehitystä. Erityisesti muotoilun on kerrottu tapahtuneen Leican suunnittelustudiossa Münchenissä. Rakenteessa käytetään samaa pintakäsittelyä kuin Leican kameroissa ja 3D-Leica-logo on upotettu puhelimen takalasiin. Puhelimessa on myös magneettinen linssinsuojus.

Tekniikasta ei löydy mitään eroja verrattuna Aquos R6 -malliin. Uutuuspuhelimen kohokohta löytyy takaosan kamerasta, sillä puhelimessa on 20,2 megapikselin tasoinen 1 tuuman suuruinen kamerasensori, jossa hyödynnetään 7-elementtistä linssiä. Leitz Phone 1:n tehoista vastaa Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri ja näyttönä on 6,6 tuuman Pro IGZO OLED -paneeli, joka tukee 1-240 hertsin virkistystaajuutta. Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin varassa. Tarkemmin puhelimen ominaisuuksiin voi tutustua lukemalla aikaisemman artikkelimme Sharp Aquos R6 -puhelimesta.

Leitz Phone 1 on tulossa saataville Japanissa Softbankin valikoimiin ja toimitukset alkavat heinäkuussa. Hintaa puhelimella on 187 920 jenia, eli noin 1415 euroa.

Lähde: Softbank (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Leica