LenovoYleinen

Lenovon tuleva Legion-pelipuhelin esillä laajassa vuodossa – varusteltuna 144 Hz näytöllä ja 90 watin pikalatauksella

Lenovo on kotimarkkinoillaan julkaissut monia älypuhelimia, mutta Euroopassa Lenovo on luottanut yleisesti Motorola-merkkisiin älypuhelimiinsa. Kiinassa Lenovo on nähtävästi julkaisemassa pian uuden pelaajille suunnatun Lenovo Legion -älypuhelimen. Nettiin on vuodettu nyt puhelimen markkinointimateriaaleja, jotka paljastavat puhelimen ulkoisen muotoilun sekä teknisiä ominaisuuksia.

Kiinassa Lenovo vihjaili tulevasta pelipuhelimestaan jo alkuvuodesta sosiaalisen median kanavissaan, mutta nähtävästi koronaviruksen takia julkaisu on hieman viivästynyt. Lenovo on paljastanut puhelimessa olevan muun muassa Qualcommin tehokkain Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri. Lisäksi viime kuussa Lenovo paljasti puhelimesta löytyvän 90 watin langallinen pikalataus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuoreimpien vuotojen perusteella Lenovo Legion -pelipuhelimen muotoilu on paljastunut. Takaosasta laite näyttää hyvin poikkeavalta, sillä takaosasta löytyy kaksi kameraa varsin keskiosasta sekä LED-salamat ovat keskitetysti. Lisäksi takaosassa on erikoinen pelihenkinen toteutus, joka ei ole kovinkaan pelkistetty, kuten monissa perinteisimmissä älypuhelimissa. Takaosassa on Legion-logon lisäksi myös tekstit ”Stylish Outside” ja ”Savage Inside”.

Markkinointimateriaalien perusteella Lenovo olisi varustellut tulevan puhelimensa erikoisella pop-up-kamerajärjestelmällä. Yleisesti etukamera on toteutettu pop-up-järjestelmällä, joka nousee puhelimen yläreunasta, mutta nyt Lenovon versiossa etukamera nousee laitteen kyljestä. Tämä vahvistaa ideaa, jossa puhelinta käytettään pääasiassa vaakasuuntaisesti.

Lisäksi tuore vuoto vahvistaa Lenovon pelipuhelimen tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia. Lenovo luottaa tehokkaaseen Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriin, johon on yhdistettynä Snapdragon X55 -modeemi, joka takaa siis 5G-yhteydet. Puhelimessa on myös LPDDR5-RAM-muistia sekä UFS 3.0 -tallennustilaa, mutta valitettavasti tarkkoja muistiversioita ei ole tiedossa. Näytössä kerrotaan olevan 144 hertsin virkistystaajuus sekä 270 hertsin kosketusherkkyys. Käyttöjärjestelmänä on Android 10, jonka päällä toimii Lenovon ZUI 12 -käyttöliittymä. Takaosan kamera koostuu 64 megapikselin pääkamerasta sekä 16 megapikseli ultralaajakulmakamerasta. Lisäksi etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä.

Toistaiseksi vuoto kannattaa ottaa pienellä varauksella, mutta todennäköisesti tiedot ja kuvat ovat aitoja. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Lenovo aikoo uuden pelipuhelimen julkaista.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo