LGYleinen

LG luopui puhelimista, mutta kehittää nyt Android-tablettia – salaperäinen ”Project Jetta” paljastui nyt ensimmäistä kertaa

LG:n logo

LG luopui kokonaan älypuhelintoiminnasta vuoden 2021 keväällä, mutta tästä huolimatta yritys on kehittämässä uutta Android-tablettia. Nettiin on vuodettu nyt ensimmäisiä tietoja ”Project Jetta” -koodinimellä kulkevasta tabletista, jonka kerrotaan olevan pääsääntöisesti suunnatun koulutustarkoituksiin.

Project Jetta -koodinimeä kantavan tabletin mallikoodi on LGE 10A30Q, joka on nyt paljastunut muutamista tietokannoista. Lisäksi eteläkorealainen tekniikkafoorumi vahvistaa tabletin olevan kehitteillä ja samalla vuoto kertoo laitteen tärkeimmät tekniset tiedot. Tabletti löytyy myös suorituskykytesti Geekbenchin tietokannasta sekä se on saanut Wi-Fi-sertifikaatin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG:n tulevassa tabletissa kerrotaan olevan 10,4 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, jossa on 2000 x 1200 pikselin tarkkuus. Tehoista odotetaan vastaavan Qualcommin edullisen 4G-yhteyksiin kykenevän Snapdragon 680 -järjestelmäpiirin. Lisäksi tablettiin on tulossa 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tabletissa on huhuttu olevan 5 megapikselin etukamera videopuheluita varten sekä 8 megapikselin kamera takaosassa. Tabletin akun kerrotaan olevan 7040 milliampeerituntia ja tabletti on itsessään vain 7,1 millimetriä paksu. Sertifiointitiedot sekä Geekbench-tietokanta antavat vahvistuksen sille, että tabletissa olisi Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG:n tulevan tabletin kerrotaan olevan sopimusvalmistajan tuottama, joten LG ei ole sitä todennäköisesti itse täysin kehittänyt. Tablettia odotetaan julkaistavaksi erityisesti Etelä-Koreassa ja sitä tarjottaneen vain koulutustarkoitukseen, eikä suoraan kuluttajille. Todennäköisesti tablettia ei siis tulla tarjoamaan ainakaan globaaleilla markkinoilla.

Lähde: Clien (koreaksi), Geekbench, Wi-Fi Alliance

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:LG