HMDNokiaYleinen

Nokia G11 Plussan tietoja paljastui suorituskykytestistä – myös 120 hertsin näytöllä varustellun Nokia-puhelimen myynti alkamassa pian

Nokia G11

HMD Global julkisti alkuvuonna Nokia G11- ja Nokia G21 -älypuhelimet, mutta huhuissa on puhuttu myös tulevasta Nokia G11 Plus -mallista. Puhelin on paljastunut jo muutamista sertifioinneista, mutta myös jälleenmyyjien listauksista. Nyt Nokia G11 Plus on paljastunut myös suorituskykytesti Geekbenchin tietokannasta.

Geekbenchin tietokanta paljastaa Nokia G11 Plus -puhelimessa olevan kiinalaisen Unisocin kehittämä järjestelmäpiiri, joka on todennäköisesti kahdeksanytiminen Unisoc T606. Järjestelmäpiirissä on kerrottu olevan 1,61 GHz:n tehokkain ydin ja grafiikkaprosessorina toimii Mali-G57. Unisoc T606 on valmistettu 12 nanometrin prosessilla ja se löytyy esimerkiksi Nokia G11 -puhelimen sisältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G11 Plus Geekbenchin tietokannassa.

Suorituskykytestin mukaan Nokia G11 Plus tulee saamaan myös 4 gigatavua RAM-muistia sekä tuoreimman Android 12 -käyttöjärjestelmän. Valitettavasti oikeastaan mitään muuta ei Geekbenchin tietokannasta voida puhelimesta päätellä.

Aikaisempien vuotojen mukaan Nokia G11 Plussan koodinimi olisi ”Nokia Magik”. Jälleenmyyjien listaukset ovat paljastaneet puhelimesta olevan tulossa 3 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa tarjoava variantti. Lisäksi tarjolle tulee musta ja vihreä väriversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G11 Plus on saamassa FCC:n paljastamien tietojen mukaan 50 megapikselin tasoisen kaksoiskameran sekä 4850 milliampeeritunnin akun. Puhelin tulee saamaan pitkälti saman muotoilun kuin aikaisemmin julkaistu Nokia C21 Plus.

Nokia Style+ = Nokia G400 5G

Nokia G400

HMD Global on vihdoin myös tuomassa Nokia G400 5G -puhelimen myyntiin Yhdysvaltojen markkinoilla. Kyseessä on jo tammikuussa paljastettu puhelin, joka edustaa Nokia G -malliston kärkeä Yhdysvalloissa. Kyseinen puhelin on nyt läpäissyt useita sertifikaatteja koodinimellä ”Nokia Style+” tai mallikoodilla ”TA-1448”.

Nokia G400 5G -puhelimen käyttöopas on myös ladattu Nokian sivuille, josta paljastuu puhelimen mallikoodien olevan TA-1448, TA-1476 ja N1530DL.

HMD Global on itse vahvistanut jo aikaisemmin, että Nokia G400 5G tulee saamaan 6,6 tuuman näytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä ensimmäistä kertaa Nokian historiassa korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Nokia G400 5G tarjoaa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin Snapdragon 480+ -järjestelmäpiiri, joka on hieman tehokkaampi versio HMD Globalin aikaisemmin käyttämästä Snapdragon 480 5G -versiosta. Järjestelmäpiirin ansiosta Nokia G400 5G tukee myös 5G-yhteyksiä sub-6-GHz:n taajuuksilla.

Kameroita Nokia G400 5G -puhelimen takaosassa on kolme, joista tärkein on 48 megapikselin tasoinen pääkamera. Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin akun varassa.

HMD Global on aikaisemmin kertonut Nokia G400 5G -puhelimen tulevan myyntiin Yhdysvalloissa 239 euron hintaan ja se on saatavilla Tracfonen, Boostin ja Consumer Cellularin valikoimista. Toistaiseksi tarkkaa päivää puhelimen viralliselle julkaisulle ei ole, mutta sertifiointitietojen valossa kovinkaan kauaa ei enää tarvitse odottaa.

Lähde: Mysmartprice.com, Wi-Fi Alliance, Nokia.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD