YleinenZTE

Maailman ensimmäinen näytönalaisella kameralla varusteltu ZTE Axon 20 5G julkaistaan 1. syyskuuta

ZTE Axon 20 5G to be launched on Sep.1 2020

ZTE on vahvistanut tänään, että maailman ensimmäinen näytönalaisella etukameralla varusteltu älypuhelin tullaan julkaisemaan ensi kuun alussa. Kyseessä on jo aikaisemminkin ZTE:n mobiililiiketoimintajohtajan vihjailema älypuhelin, eli Axon 20 5G.

Puhelin julkaistaan toistaiseksi vain Kiinassa, mutta kyseessä on suuri askel ZTE:lle ja koko älypuhelinmarkkinalle, sillä vastaavaa näytönalaista kameraa ei ole vielä aikaisemmin kuluttajatuotteissa nähty. Lisäksi näytönalaisen kameran ansiosta pystytään toteuttamaan puhelimia, joiden näytöissä ei ole mitään häiriötekijöitä, kuten lovia tai reikiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuosina ZTE on nostanut päätään olemalla monissa teknisissä innovaatioissa ensimmäisten joukossa. ZTE oli muun muassa ensimmäinen älypuhelinvalmistaja, joka toi kaupallisesti myyntiin 5G-älypuhelimen Suomen markkinoilla. Nyt näytönalainen kameratekniikka on seuraava harppaus yhtiön historiassa, vaikka myöskin monet muut älypuhelinvalmistajat kehittävät vastaavaa tekniikkaa.

ZTE Axon 20 5G tullaan julkaisemaan siis 1. syyskuuta Kiinan markkinoille, mutta vielä ei ole tietoa laitteen saatavuudesta globaaleilla markkinoilla. Kyseessä ei ole huippuluokan laite, vaan todennäköisesti Qualcommin kehittämään Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriin perustuva älypuhelin.

Lähde: ZTE:n lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen