HMDNokiaYleinen

Paljastus: HMD Global tuo useat legendaariset Nokia-puhelimet takaisin – tulossa Nokia 5710 XA, Nokia 8210 4G ja Nokia 2660 Flip

Nämä Nokia-puhelimet saavat pian päivitetyn version.

Suomalainen HMD Global on valmistelemassa useiden uusien Nokia-puhelimien julkaisua nähtävästi pian. Aikaisemmin on huhuttu muun muassa edullisesta Nokia G11 Plus -älypuhelimesta sekä uudesta Nokia T10 -tabletista. Nyt Nokiamob.net-sivusto on jälleen tehnyt salapoliisin työtä ja paljastanut useita tulevia mielenkiintoisia Nokia-puhelimia.

Sivuston tietojen mukaan HMD Global on tuomassa markkinoille useita uusia Nokia Originals -tuotemalliston puhelimia sekä uusia 2G-peruspuhelimia lähiaikoina. Muun muassa useat jälleenmyyjien listaukset sekä sertifiointitietokannat vahvistavat tietoja. Luvassa on ainakin kolme legendaarista Nokia-puhelinta takaisin markkinoille, jotka ovat Nokia 5710 XA, Nokia 8210 4G sekä Nokia 2660 Flip.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 5710 XA -mallinimeä kantava puhelin tunnetaan myös mallikoodilla TA-1498. Mielenkiintoisen laitteesta tekee se, ettei Nokia itse koskaan julkaissut puhelinta missään vaiheessa. Puhelimesta huhuttiin vuonna 2007, mutta sitä ei koskaan tuotu markkinoille. Kyseessä piti aikoinaan olla Nokia 5700 XpressMusic -puhelimen seuraaja.

Puhelimien yksi erikoisuus oli aikoinaan kääntyvä näppäimistö, jota voitiin kääntää 360 astetta ja se voitiin asettaa neljään eri asentoon. Kääntyvässä osassa oli myös kamera, näppäimistö sekä musiikkisoitin. Mielenkiintoista on nähdä, millainen toteutus HMD Globalin tulevassa puhelimessa on, sillä nimen perusteella voidaan odottaa jotain vastaavia toimintoja kuin vuosia sitten nähdyssä mallissa.

Nokia 5700 XpressMusic (2007)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Australialaisen jälleenmyyjän listauksen mukaan Nokia 5710 XA tarjoaa kaksi SIM-korttipaikkaa ja se on saatavilla mustassa ja valkoisessa värissä. Puhelimen hinnaksi on ilmoitettu 149 Australian dollaria, joka vastaa noin 99 euroa.

Nokia 8210 4G on uudistettu versio Nokian vuonna 1999 julkaisemasta Nokia 8210 -mallista. Kyseessä oli aikoinaan pienin ja kevyin Nokia-puhelin ja sen mukana oli kuusi eriväristä Xpress-on-takakuorta. HMD Global omistaa nykyään Xpress-on-tavaramerkin ja onkin tarjonnut erivärisiä suojakuoria aikaisemmin Nokia 1- ja Nokia 2.2 -puhelimille.

Toistaiseksi puhelimesta ei ole paljastanut kovinkaan paljoa. Australialaisen jälleenmyyjän mukaan puhelin tulee 4G-yhteyksiä ja se tulee saataville sinisenä, punaisena ja hiekanvärisenä. Tulossa on kahden SIM-kortin versio, joka maksaa listauksen mukaan 119 Australian dollaria, eli noin 79 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 2660 Flip on myös paljastunut. HMD Global julkaisi jo aikaisemmin tänä vuonna Nokia 2760 Flip -puhelimen, mutta se on jäänyt vain yksinoikeudella Yhdysvaltojen markkinoiden herkuksi. Kansainvälisesti myyntiin on tulossa Nokia 2660 Flip, joka on saanut jo muutamia sertifiointeja viime kuussa.

Puhelimen mallinumerot ovat TA-1469, TA-1474 ja TA-1480. Tietojen mukaan tarjolla on 4G-yhteydet ja 1450 milliampeeritunnin akku. Puhelimesta on tulossa jälleenmyyjien listauksien mukaan kaksi väriversiota, jotka ovat musta ja sininen. Odotettavasti Nokia 2660 Flip on monella tavalla samanlainen puhelin kuin aikaisemmin julkaistu Nokia 2760 Flip.

Nokia 2760 Flip

HMD Global näyttää valmistelevan myös uusia 2G-yhteydet tarjoavia peruspuhelimia. Puhelimien mallinumerot ovat TA-1459 ja TA-1473, jotka ovat todennäköisesti sama laite. Erillinen sertifikaatti paljastaa myös TA-1467-mallinumeron, joka on todennäköisesti eri laite. Kaikkia kyseisiä puhelimia voidaan ladata sertifioinnin mukaan korkeintaan 2,75 watin teholla.

Valitettavasti HMD Global ei ole vielä itse vahvistanut tarkkaa julkaisupäivää tuleville puhelimille. HMD Globalilta on odotettu edullisien puhelimien ohella tänä vuonna markkinoille myös uuden sukupolven Nokia X -puhelimia.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Mihin unohtui ”venttikymppi” (2110)????

  2. Aikas kovat hinnat noilla, noinkin alkeellisiksi luureiksi. Ja pienehköt akut, joten ehkeivät ole ihan käyttäjätarpeet-lähtöisesti suunniteltuja tuotteita nuo uusversiotkaan, kuten eivät taannoin variantinvariantti-tehtailunkaan aikoina. Ei kannattaisi HMD Globalin tuoda myyntiin museoesineitä nykyaikoihin.

    1. En tiedä npista mutta x20 ollut loistava ja edullinen hankinta

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD