Yleinen

MediaTek otti valtavan osuuden älypuhelimien järjestelmäpiirien markkinoista huhti-kesäkuussa

Motorola Moto G 5G Plus, Samsung Galaxy A51 5G, Huawei P40 Lite 5G, Xiaomi Mi 10 Lite 5G sekä OnePlus Nord.

Tutkimusyhtiö Counterpoint on julkaissut tällä kertaa tietojansa vuoden 2021 toisen neljänneksen ajalta koskien älypuhelimien järjestelmäpiirien valmistajien markkinaosuuksia. Lisäksi Qualcomm oli markkinajohtaja, jos tarkastellaan 5G-modeemien toimitusmääriä.

Tutkimuksen mukaan 5G-puhelimien nopean kasvun ansiosta älypuhelimien järjestelmäpiirien toimitukset kasvoivat globaalisti 31 prosentilla huhti-kesäkuussa verrattuna vuotta aikaisempaan. Counterpointin mukaan 5G-puhelimien toimitukset kasvoivat lähes nelinkertaiseksi verrattuna vuotta aikaisempaan.

”MediaTek hallitsi älypuhelinten järjestelmäpiirien markkinoita kaikkien aikojen korkeimmalla 43 prosentin osuudellaan, mikä johtui kilpailukykyisestä 5G-tuotevalikoimasta matalan ja keskitason kategoriassa ilman suuria toimitusrajoituksia. 4G-järjestelmäpiirien toimitukset auttoivat MediaTekiä edelleen vahvistamaan johtavaa asemaansa”, kommentoi Counterpointin tutkimusjohtaja Dale Gai.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älypuhelimien piirivalmistajien markkinaosuudet vuoden 2021 huhti-kesäkuussa.

MediaTekin osuus älypuhelimien järjestelmäpiirien toimituksista oli vuoden toisella neljänneksellä 43 prosenttia, kun vielä vuotta aikaisemmin osuus oli vain 26 prosenttia. Toisena tuli Qualcomm 24 prosentin markkinaosuudella ja kolmantena oli Apple. Neljänneksi asettui vahvaa kasvua kokenut Unisoc ja viidentenä oli Samsung. Huawein HiSiliconin markkinaosuus tippui 3 prosenttiin, vaikka vuotta aikaisemmin se oli vielä 16 prosenttia.

Counterpointin mukaan Qualcomm hallitsi edelleen 5G-älypuhelimissa 55 prosentin markkinaosuudella, jos tarkastellaan toimitettuja modeemeita. Qualcomm saavutti johtoasemansa iPhone 12 -puhelimien modeemien toimittajana ja samalla yhtiöllä on kattava Snapdragon-sarja 5G-järjestelmäpiirejä.

Lähde: Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen