SamsungYleinen

Samsung Galaxy A42 5G sai Android 12 -päivityksen Suomessa

Samsung Galaxy A42 5G

Samsung jatkaa edullisempien älypuhelimiensa päivittämistä Suomessa Googlen tuoreimpaan Android 12 -käyttöjärjestelmään. Nyt vuorossa on Galaxy A42 5G, joka on seuraava Galaxy A -malliston laite Galaxy A52 -puhelimien jälkeen.

Päivitys on kooltaan Galaxy A42 5G -puhelimelle reilu 2 gigatavua ja sen mukana on Googlen joulukuussa 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on aikaisemmin laittanut Android 12- ja One UI 4 -päivityksen jakoon jo kymmenille muille puhelimille. Päivitys on ollut jaossa monille Galaxy S- ja Galaxy Note -mallistojen laitteille, mutta myös Galaxy Z -puhelimille ja Galaxy Tab -tableteille. Samsung on myös jonkin verran edellä aikaisemmin julkaisemaansa aikataulua. Samsungin julkaiseman alustavan aikataulun päivityksestä voi katsoa tämän linkin takaa.

Samsung on kertonut One UI 4.0 -käyttöliittymän tarjoavan paljon uusia ominaisuuksia, mukaan lukien erilaiset kustomoitavat teemat. Käyttäjät voivat muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia. Päivitys tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja uudistuksia emojeihin.

Lisäksi Samsung lisää järjestelmätason yksityisyysominaisuuksia. Esimerkiksi, jos kameraa tai mikrofonia käytetään, niin niistä ilmoitetaan käyttäjälle kuvakkeen avulla. Myöskin uusi yksityisyyden hallintapaneeli on läsnä, joka on Samsungin itse kehittämä, eikä Googlen kehittämä.

Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung