Yleinen

Mobiililaitteiden huoltoyritys Mcare Oy haettu konkurssiin – Toiminut Samsungin, OnePlussan ja HMD:n valtuutettuna huoltona

Mcaren logo

Monien eri laitevalmistajien tuotteita virallisesti huoltanut yritys Mcare Oy on haettu konkurssiin.

Konkurssihakemus on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen torstaina 4. heinäkuuta 2024, ja hakijana on ollut Mcare Oy itse, asianajajatoimisto Nordia Oy:n välityksellä. Asia selviää Oikeusrekisterikeskuksen maksukyvyttömyysrekisteristä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mcare ei ole asiasta itse tiedottanut toistaiseksi mitään. Yrityksen verkkosivuilta ei kuitenkaan enää pysty tilaamaan laitteille huoltoja. Sivustolla on ainoastaan maininta: ”emme valitettavasti vastaanota uusia huoltotilauksia tällä hetkellä”.

Mcare Oy:n vuoden 2023 taloustietoja ei ole julkaistu, mutta vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 4,7 miljoonaa euroa ja se laski 17,2 prosenttia verrattuna vuotta aikaisempaan. Voittoa yritys teki 10 000 euroa, liikevoittoprosentin ollessa 0,2 prosenttia. Vuonna 2022 yritys työllisti 31 henkilöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuonna Samsung ilmoitti yhteistyöstä Mcaren kanssa, jolloin yhtiö sai oikeuden huollattaa korealaisjätin älypuhelimia, kannetavia tietokoneita, tabletteja ja puettavia laitteita Suomessa. Verkkosivuillaan Mcare kertoo olevansa myös Applen valtuutettu huolto. Lisäksi Mcare on ollut ainoa OnePlussan, Oppon ja HMD Globalin valtuutettu huolto.

Aikaisemmin tänä vuonna myös mobiililaitteiden huoltoyritys Aito Support Oy haettiin konkurssiin.

Lähde: Maksukyvyttömyysrekisteri.om.fi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen