LenovoMotorolaYleinen

Motorola esitteli konseptia rullattavalla näytöllä varustellusta puhelimesta – lisäksi Lenovo vilautti rullattavaa kannettavaa tietokonetta

Tältä näyttää Motorolan konsepti rullattavasta puhelimesta.

Motorola on esitellyt ensimmäistä kertaa rullattavaa älypuhelinta Lenovo Tech World 22 -tapahtumassaan. Lenovon mukaan rullattavat laitteet mahdollistavat parempaa tuottavuutta, viihdettä ja liitettävyyttä dynaamisella säädettävällä ja aikaisempaa suuremmalla näytöllä.

Lenovo ja Motorola ovat esitelleet älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden konsepteja rullattavalla näytöllä. Lenovon mukaan rullattavat näytöt avaavat uuden aikakauden, jossa uusi toteutus mahdollistaa enemmän sisältöä ja tarjoaa enemmän mahdollisuuksia parantaa monia osa-alueita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenovon konsepti rullattavasta kannettavasta tietokoneesta.

”Uudet rullattavat konseptit on suunniteltu parantamaan moniajo-, selaus- ja mobiilikäyttötapauksia, ne ovat kompakteja, mutta eivät kuitenkaan uhraa näytön kokoa”, kertoo Lenovo.

Esittelyvideolla nähtiin Motorolan suunnittelema rullattava älypuhelin, josta nähdään hieman laitteen toteutusta. Videolla nähdään laitteen etuosa ja näyttö kasvaa ylöspäin napin painalluksella. Näytön kerrotaan olevan 6,5 tuumaa avattuna ja rullattuna hieman yli 4 tuumaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Videon perusteella prototyyppi on jollain tasolla jo toiminnallinen, sillä taustakuva liikkuu dynaamisesti, kun näyttö suurenee.

Motorola ei kuitenkaan tässä vaiheessa kertonut rullattavasta puhelimesta enempää. Toistaiseksi on epäselvää tullaanko puhelinta näkemään koskaan myynnissä asti, mutta ainakin toistaiseksi kyseessä on ainoastaan konseptilaite.

Jo aikaisemmin viime toukokuussa saimme kuulla tunnetulta vuotajalta Evan Blassilta ensimmäisiä tietoja Motorolan suunnitelmista rullattavien puhelimien osalta. Vielä tuolloin kehityksen kerrottiin olevan hyvin alkuvaiheessa, mutta puhelimen koodinimi oli ”Felix”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorolan toteutuksessa huhuttiin puhelimen laajentuvan pystysuunnassa, eikä vaakasuunnassa. Puhelimen ollessa kasassa Motorola Felix on noin kolmanneksen, kun kaksi kolmasosaa näytöstä on rullattuna laitteen sisällä. Moottoroiduin näytön ansiosta näyttö avautuu korkeammaksi ja on kompakti laite rullattuna. Prototyypin kerrottiin aikaisemmin perustuvan Edge 30 Pron tekniikkaan.

Toukokuussa arveltiin, ettei rullattava puhelin olisi vielä julkaisuvalmis, vaan sitä voitaisiin joutua odottamaan yli vuosi. Jos rullattava puhelin tullaan näkemään Motorolalta, niin todennäköisesti kuluttajille asti se saadaan aikaisintaan syksyllä 2023.

Lähde: Lenovo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo