MotorolaYleinen

Motorola Moto G -mallisto uudistuu – jäljittelee Samsungin menestysreseptiä

Motorolan keskihintaluokan älypuhelinmallisto Moto G on saamassa suuren uudistuksen pian, jos on uskomista tuoreimpia raportteja. Moto G -mallisto on pääsääntöisesti koostunut useista edullisista puhelimista, ja viime vuonna markkinoilla nähtiin muun muassa Moto G9 Plus, Moto G9 Power sekä Moto G9 Play, mutta uudessa nimeämiskäytännössä Motorola tulee luottamaan Samsungin Galaxy A -malliston menestysreseptiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin Galaxy A -mallisto on ollut nimeämiseltään viime vuosina varsin looginen, sillä mitä suurempi numero A-kirjaimen perässä on, niin sitä paremmasta puhelimesta on kyse. Lisäksi nykyisin markkinoille on tuotu esimerkiksi Galaxy A41- ja Galaxy A42 -puhelimet, joissa jälkimmäinen numero viittaa laitteen sukupolveen. Galaxy A40 oli aikoinaan ensimmäisen sukupolven versio, ja vuoden välein on julkaistu uusia versioita, ja nyt Galaxy A42 on tuorein. Tämän varsin loogisen nimeämiskäytännön myös Motorola tulee nähtävästi ottamaan käyttöön pian uusien Moto G -puhelimien julkaisun yhteydessä.

Motorolan odotetaan julkaisevan Moto G10-, Moto G20-, Moto G30-, Moto G40- ja Moto G100 -puhelimet, joista yksinkertaisesti Moto G10 on edullisin ja Moto G100 on kallein. Moto G100 -puhelin on Snapdragon 870 -järjestelmäpiiriin perustuva, sillä kyseessä on sama puhelin kuin jo Kiinassa julkaistu Motorola Edge S. Motorolan aikomuksena on tarjota Moto G -mallistossa tulevaisuudessa puhelimia niin edullisemmassa hintapisteessä kuin myös kalliimpia huippupuhelimia. Aikaisemmin Moto G -mallistossa on keskitytty vain edullisiin puhelimiin.

Tulevan Moto G10 -puhelimen koodinimen tiedetään olevan ”Capri”, Moto G20 -puhelimen koodinimen ”Java” ja Moto G30 -puhelimen koodinimi on Caprip. Motorola kehittää myös ”Ibiza” ja ”denver” koodinimisiä puhelimia, jotka kuuluvat suurella todennäköisyydellä uudistettiin mallistoon. Motorolan odotetaan julkaisevan uusia Moto G -malliston puhelimia lähiviikkojen aikana.

Lähde: Techniknews.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola