HMDYleinen

Suomalaisvalmistajan ensimmäinen ”Designed by HMD” -puhelin julki ilman Nokiaa – Tässä on M-KOPA X1

Jo aikaisemmin suomalainen HMD Global julkaisi sivuillansa dokumentteja ensimmäisestä puhelimestaan, joka ei kanna Nokia-brändiä. HMD Global on jo kertonut tuovansa omia HMD-brändiä kantavia puhelimia markkinoille ja nyt uusi M-KOPA X1 on ensimmäinen ”Designed by HMD” -laite ilman Nokiaa.

Kyseessä on uudelleen brändätty versio Nokia C32 -puhelimesta, joten täysin uudesta laitteesta ei ole kyse. HMD Global on muokannut puhelimen kenialaiselle M-Kopa-yritykselle. Kyseessä on yritys, joka tarjoaa Afrikan markkinoilla erilaisia rajoitusratkaisuja muun muassa puhelimien hankintaan sellaisille kuluttajille, jotka eivät pysty käyttämään tavallisia pankkipalveluita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi M-KOPA X1 -älypuhelin on nyt listattuna M-Kopan omilla sivuilla. Tuotesivuilla kuvaillaan kyseessä olevan puhelin, jossa yhdistyy kestävyys, ensiluokkainen muotoilu ja tekniikka. Tuotelistaus ei kerro kovin paljoa laitteesta, mutta kuvat vahvistavat kyseessä olevan sama laite kuin Nokia C32.

M-KOPA X1 tarjoaa 4 gigatavua RAM-muistia, 5000 milliampeeritunnin akun, 50 megapikselin takakameran sekä 8 megapikselin etukameran. Puhelimessa on myös Android 13 -käyttöjärjestelmä, kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, tyylikäs lasinen takapinta sekä 6,5 tuuman kokoinen näyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvissa uutuuspuhelin on esillä ainoastaan mustassa värissä. Kyse on samasta väristä, jossa myös Nokia C32 on tarjolla. Eroavaisuuksia on vain vähän. Siinä missä Nokian versiossa on kultaisia yksityiskohtia esimerkiksi logossa ja kameroissa, niin niitä ei M-Kopan versiossa ole. Nokia-logo on vaihtunut M-Kopan logoon ja puhelimessa on myös uusi ”Designed by HMD” -logo.

Puhelinta myydään vain Afrikassa erilaisien rahoitusratkaisujen kautta. Ainakin jo nyt M-KOPA X1 on saatavilla Keniassa. HMD Global tai M-Kopa eivät ole tiedottaneet puhelimesta toistaiseksi mitään, vaan se on ainoastaan lisättynä kenialaisyrityksen tuotevalikoimaan.

Lähde: M-kopa.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD