ASUSYleinen

Mysteerisen Qualcommin Snapdragon-brändillä varustellun ASUS-puhelimen kuvat ja tiedot paljastuivat

Asus on julkaissut alkuvuoden aikana jo uudet ROG Phone 5 -pelipuhelimet sekä Zenfone 8 -huippupuhelimet, mutta nyt Kiinan televiranomainen Tenaa on julkaissut tietokannassaan kuvia toistaiseksi julkaisemattomasta mysteerisestä Asus-puhelimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietokannasta paljastuneen puhelimen mallikoodi on ASUS_I007D, joka vastaa aikaisemmin kuultua Vodka-koodinimellä tunnettua puhelinta. Kuvat ja tuoreimmat tiedot viittaavat siihen, että Asus ja Qualcomm olisivat toteuttaneet yhdessä jonkinlaisen pelipuhelimen, sillä nyt vuotanut laite kantaa Qualcommin Snapdragon-brändiä. Huhuissa on ollut toisinaan tietoja siitä, että Asus ja Qualcomm kehittäisivät yhdessä jonkinlaista pelipuhelinta.

Huhujen mukaan Asus ja Qualcomm olisivat suunnitelleet Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin pohjautuvaa pelipuhelinta yhdessä ja sen julkaisua odotettiin alun perin vuoden 2020 lopulla. Valitettavasti puhelimesta ei ole kuultu uusia tietoja, jonka takia laitetta ei ole osattu enää odottaa. Nyt kuitenkin Kiinan televiranomaisen Tenaan paljastamat tiedot antavat jälleen uutta puhtia tietoihin, mutta kuvien perusteella sertifioinnissa on saatettu käyttää jonkinlaista prototyyppiversiota laitteesta.

Tenaan listauksen mukaan paljastuneessa Asus-puhelimessa olisi 6,78 tuuman OLED-näyttöpaneeli, Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, 16 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimen takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 64 megapikselin ja 12 megapikselin kameroista. Laitteessa on myös 3840 milliampeeritunnin akku, takaosaan sijoitettu sormenjälkilukija sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä. Tenaa on kertonut laitteen mitoiksi 172,92 x 77,33 x 9,55 millimetriä ja painoksi 217,7 grammaa.

Valitettavasti enempää tietoja laitteesta ei ole, eikä ole varmuutta tullaanko puhelinta julkaisemaan. Varmaa on kuitenkin se, että Asus ja Qualcomm ovat tehneet puhelimen kehityksessä yhteistyötä, joka näkyy muun muassa erikoisena Snapdragon-brändäyksenä laitteen takaosassa.

Lähde: XDA Developers, Tenaa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS