HuaweiYleinen

Näille Huawei-puhelimille uusi EMUI 12 -päivitys on tulossa ensi vuonna – tällaisia uudistuksia se tuo mukanaan

Huawei on vahvistanut vihdoin listauksen yhtiön puhelimista, jotka tulevat saamaan hiljattain julkaistun uuden EMUI 12 -päivityksen. EMUI 12 on nähty Huawein uusissa globaalisti tarjolla olevissa älypuhelimissa, mutta aikaisemmin Huawei on ollut hiljaa päivityksen saatavuudesta. Nähtävästi päivitykset ovat alkamassa globaalisti ensi vuoden alussa.

EMUI 12 on Huawein oma näkemys Androidista ja tarjoaa monia HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmän toimintoja. Toistaiseksi ei ole tietoa, pohjautuuko EMUI 12 Googlen avoimen lähdekoodin Android 11 -versioon, vai nähdäänkö se edelleen Android 10 -version päällä. Ainakin hiljattain julkaistu Nova 9 oli varusteltu Android 11 -versiolla, joka viittaisi samalla tulevan uudempi Android-versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinaisesti päivitykset käynnistyvät vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla, eli tammi-kesäkuussa. Huawei tulee avaamaan myös mahdollisuuden beetatestaukselle tuoreimmilla Mate- ja P-sarjan huippupuhelimilla pian, mutta tarkkaa aikataulua ei ole kerrottu. Alapuolella olevassa kuvassa on listattuna puhelimet, joille EMUI 12 tulee tarjolle.

Uudessa EMUI 12 -versiossa Huawei jatkaa edelleen minimaalista suunnittelua ja mukaan on tuotu myös realistinen vivahde. Pääväreinä käyttöliittymässä on yksinkertaisesti musta, valkoinen ja sininen, joiden kerrotaan tarjoavan puhdas ilme. Animaatiot ovat nyt aikaisempaa tyylikkäämpiä ja käyttökokemus pitäisi olla paljon sulavampi kuin aikaisemmin. Fonttiin Huawei on tehnyt muutoksia, sillä käyttäjät voivat nyt joustavasti säätää fontin paksuutta ja kokoa koko käyttöliittymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hallintapaneeli on EMUI 12 -käyttöliittymässä pääosin samanlainen kuin HarmonyOS-käyttöjärjestelmässä. Hallintapaneeli saadaan auki käyttöliittymän yläreunasta ja sen kautta on mahdollista säätää musiikkia, pika-asetuksia, yhteyksiä sekä hallita muita laitteita. Device+-näkymässä pystytään helposti jakamaan puhelimen näyttö tabletille tai tietokoneelle, siirtää toistettava media Huawei Vision -älytelevisioon tai toistaa musiikkia suoraan kuulokkeista.

EMUI 12 tuo mukanaan myös hajautetun tiedostojärjestelmän, joka mahdollistaa esimerkiksi puhelimien tiedostojen hallitsemisen suoraan tietokoneelta ilman mitään kaapeleita. Mukaan on saatu myös laitteiden väliset videopuhelimet Huawein oman MeeTime-videopuhelupalvelun kautta. Käyttäjä pystyy siirtämään puhelimessa vastaanotetun videopuhelun Huawei Vision -älytelevisioon saumattomasti, jolloin videopuhelu saadaan suuremmalle näytölle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on lisäksi parantanut EMUI 12 -käyttöliittymässä yleistä suorituskykyä sekä parantanut yksityisyydensuojaa. Esimerkiksi käyttäjä pystyy avaamaan puhelimen lukituksen tietokoneen kautta Multi-screen-toimintoa käytettäessä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei