HMDNokiaYleinen

Nämä kahdeksan laitetta HMD julkistaa pian: Nokia 3210 4G, Nokia 235 4G, HMD T21, HMD Pulse+, HMD Pulse Pro…

HMD, eli Human Mobile Devices.

HMD Global on valmistelemassa useiden uusien tuotteiden julkaisua, jonka lisäksi osa nykyisistä tuotteista saatetaan brändätä uudelleen. Helmikuussa HMD kertoi julkistavansa uuden Nokia-puhelimen toukokuussa ja heinäkuussa kaksi HMD-puhelinta ja uuden Barbie-puhelimen. Jälleenmyyjien listaukset paljastavat jo nyt yhteensä kahdeksan tulevaa laitetta.

Uusia Nokia-puhelimia on tulossa vielä peräti neljä kappaletta, joista kaikki näyttäisi olevan peruspuhelimia. Mielenkiintoisin on varmasti HMD:n jo ennakkoon hehkuttama uusi legendaarinen Nokia-puhelin, jonka nimeksi vahvistuu Nokia 3210 4G. Jälleenmyyjien listaukset kertovat puhelimesta tulevan ainakin kolme väriversiota, jotka ovat Scuba Blue, Grunge Black sekä Y2K Gold.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi pian markkinoille saadaan myös Nokia 225 4G -puhelin, joka on seuraaja vuonna 2020 julkaistulle peruspuhelimelle. Puhelin tulee tarjolle ainakin kahdessa värissä, jotka ovat Pink ja Dark Blue. HMD valmistautuu esittelemään myös täysin uudella nimellä varustellun puhelimen, joka on Nokia 235 4G. Puhelin on tulossa tarjolle kolmessa värissä, jotka ovat Purple, Blue sekä Black.

Neljäs tulevista peruspuhelimista on Nokia 110 4G (2024), joka kuulostaa hieman erikoiselta. HMD julkisti jo viime vuonna useita Nokia 110 -puhelimia, joten nyt uuden version tuomista eroavaisuuksista ei ole vielä tietoja. Puhelinta odotetaan myyntiin ainakin Nordic Blue -värissä.

HMD-brändin alaisuudessa tullaan myös näkemään uusia tuotteita. Jälleenmyyjien listauksista voidaan päätellä, että Nokia T21 -tabletti tullaan pian nimeämään HMD T21 -malliksi. Todennäköisesti mitään eroja ei tabletteihin saada, vaikka esimerkiksi väreihin voidaan saada mukaan HMD-tyyliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimia tullaan pian näkemään ainakin kaksi, jotka kantavat erikoisesti nimiä HMD Pulse+ sekä HMD Pulse Pro. Aikaisemmin samat nimet on nähty vuodoissa, mutta niiden on odotettu olevan koodinimiä. Nähtävästi kyseessä ovat markkinointinimet, sillä ne ovat päätyneet jälleenmyyjille asti. Toistaiseksi ei ole tietoa ovatko nämä puhelimet HMD:n aikaisemmin mainitsemat heinäkuussa julkaistavat laitteet.

HMD Pulse+ -puhelimessa on jälleenmyyjien mukaan 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi näyttö olisi 6,56 tuumaa ja käyttöjärjestelmänä on Android. Väriversioita on vain yksi, joka on Midnight Blue. HMD Pulse Pro tulee myös tarjolle 6 + 128 gigatavun muistilla ja väriversioita on kolme, jotka ovat Twilight Purple, Black Ocean sekä Glavier Green.

Aikaisempien vuotojen mukaan HMD valmistelee myös HMD Pulse -mallia ilman pro- tai plus-lisänimiä. Lisäksi tulossa olisi HMD Legend, Legend+ ja Legend Pro -puhelimet. Kyseisissä puhelimissa tiedetään olevan Unisocin kehittämä T606-järjestelmäpiiri, 4 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä Android 14 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi HMD tulee julkistamaan omaa brändiä kantavan laturin, joka tunnetaan nimellä HMD Dual Port Wall Charger 30W. Laturi on väritykseltään musta ja sen hinta asettuu noin 20-25 euron hintapisteeseen. Nimen perusteella laturissa voidaan olettaa olevan mahdollisuus ladata kahta laitetta samaan aikaan.

Tulevista laitteista ei tiedetä vielä tarkkoja teknisiä tietoja, eikä niistä ole vuotanut kuvia. Todennäköisesti lisää kuullaan lähiviikkoina.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Erikoinen uutinen ottaen huomioon että missään Suomimobiili ei avaa lähteitään näille tiedoille, eikä mistään muualla internetistä näistä löydy tietoa paitsi Suomimobiililta sekä muilta suomalaisilta tech-medioilta jotka ovat tehneet jutun Suomimobiilin jälkeen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD