AlcatelTCLYleinen

Neljä edullista Alcatel-puhelinta julki – tällaisia ovat Alcatel 3L, 1S, 1V ja 1B

Alcatel 3L

TCL on laajentanut Alcatel-puhelimiensa mallistoa julkaisemalla CES 2020 -messuilla neljä edullista puhelinta. Uutuuspuhelimet kantavat nimiä Alcatel 3L, Alcatel 1S, Alcatel 1V ja Alcatel 1B. Kaikki neljä puhelinta asettuvat alle 150 euron hintaluokkaan.

Alcatel 3L on malliston kärkimalli ja samalla myös nyt julkaistun nelikon kallein laite. Puhelimessa suurehko 6,22 tuuman HD+ -tasoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on myös 19:9-kuvasuhde sekä pisaramainen loviratkaisu. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä MT6762 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Alcatel 3L -puhelimessa on myöskin oletusarvoisesti tuorein Android 10 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita laitteen takaosassa on kolme, joista pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä. TCL hyödyntää Samsungin kehittämää GM1-sensoria, jossa on f/1.8-aukko. Toinen kameroista on 5 megapikselin 115 asteen näkökentällä varusteltu ultralaajakulmakamera ja kolmas kamera on 2 megapikselin makrokamera. Uutuuspuhelimessa on lisäksi suuri 4000 milliampeeritunnin akku.

TCL on kertonut tuovansa Alcatel 3L -puhelimen myyntiin Euroopassa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja hintaa löytyy 139 euroa. Saataville on tulossa väriversiot sininen, musta ja vihreä.

Alcatel 3L

Alcatel 1S on varsin vastaava laite kuin Alcatel 3L, mutta eroavaisuuksia löytyy. Näyttö on kooltaan edelleen 6,22 tummaa ja siinä on HD+ -tarkkuus. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä MT6762D -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa on myös suuri 4000 milliampeeritunnin akku.

TCL on laittanut Alcatel 1S -puhelimeen myöskin kolmoiskameran, mutta tällä kertaa pääkameran tarkkuus on 13 megapikseliä. Toinen kameroista on 5 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmas kameroista 2 megapikselin makrokamera. Alcatel 1S on varusteltu myöskin sormenjälkilukijalla sekä Google Assistant -painikkeella.

Euroopassa puhelin on tulossa myyntiin valikoiduilla markkinoilla 99 euron hintaan. Tarjolle on tulossa kaksi väriversiota, jotka ovat vihreä ja harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alcatel 1S

Kolmas puhelimista on Alcatel 1V, joka on teknisesti hyvin lähellä muitakin puhelimia, mutta kameroita on tällä kertaa takaosassa ainoastaan kaksi. Alcatel 1V -puhelimen näyttö on kooltaan 6,22 tuumaa ja siinä on 19:9-kuvasuhde. Näytössä on myös pisaramainen loviratkaisu sekä HD+ -tarkkuus. Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä MT6762D -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Alcatel 1V on varustelut kaksoiskameralla, joka rakentuu 13 megapikselin pääkamerasta sekä 5 megapikselin syvyysterävyyssensorista. Puhelimessa on myöskin esiasennettuna Android 10 -käyttöjärjestelmä ja laitteen takaosasta löytyy sormenjälkilukija.

TCL tuo Alcatel 1V -puhelimen valikoiduille markkina-alueille vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, mutta todennäköisesti puhelinta ei nähdä Euroopan markkinoilla. Puhelimen hinta on 79 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alcatel 1V

Nelikon viimeinen, mutta ei vähäisin puhelin kantaa nimeä Alcatel 1B ja kuten nimestäkin voidaan ehkä jollain tavalla päätellä, niin kyseessä on edullisin laite. Alcatel 1B on varusteltuna Android 10 Go -käyttöjärjestelmällä ja 5,5 tuuman HD+ -tasoisella näyttöpaneelilla. Puhelimessa on 8 megapikselin takakamera sekä 5 megapikselin etukamera.

Suorituskyvystä vastaa Qualcommin kehittämä Snapdragon 215 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 2 gigatavua RAM-muistia sekä 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akun kooksi on ilmoitettu 3000 milliampeerituntia ja laitteessa on erillinen Google Assistant -painike.

Alcatel 1B on tulossa Euroopassa myyntiin vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja hintaa on 59 euroa. Puhelin julkaistiin kahdessa värissä, jotka ovat musta ja vihreä.

Alcatel 1B

Lähde: 9to5Google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Alcatel