AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 7.1 sai tuoreen Android 9.0 Pie -päivityksen

HMD Globalin tuotteista vastaava Juho Sarvikas on ilmoittanut Twitterissä, että yhtiön uusi Nokia 7.1 -puhelin on saanut tänään Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäversion OTA-päivityksenä. Kyseessä on sama päivitys, joka on tullut jo tarjolle muun muassa Nokia 7 Plus- ja Nokia 6.1 -puhelimille.

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään sekä navigointimahdollisuuksiin. Kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan. Ominaisuus oppii myös käyttäjän mieltymyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusittu navigointipalkki tuo mukanaan eleohjattavuuden sekä täysin uuden tavan ohjata laitetta. Näytön alareunassa olevat tutut kolme painiketta on tällä kertaa korvattu kahdella, joista toinen on tuttu paluupainike ja toinen on viiva. Ilmoitusvalikkoa on päivitetty pyöreillä pika-asetuksilla ja ilmoituksissa on nyt valittavana automaattisesti älykkäitä vastausvaihtoehtoja. Android 9.0 Pie tuo mukanaan myös lukuisia muita ominaisuuksia ja parannuksia muun muassa tietoturvaan.

Nokia 7.1 -puhelimelle tarjolle oleva päivitys on kooltaan 1,3 gigatavua ja mukana tulee Android 9.0 Pien uudistuksien lisäksi Googlen marraskuussa julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivitys on ladattavissa ainakin Suomessa, mutta HMD Globalin mukaan päivitystä jaetaan vaiheittain, joten kaikki eivät päivitystä samanaikaisesti tule saamaan.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Koskas tulee Android 9.0 pie päivitys mun NOKIA 8 SIROCCO puhelimeen. Kaunein ja kallein ja paras Nokia puhelin. Ihmettelen vain että missäs päivitys viipyy. Monet halvemmat ja ei niin hienot mallit ovat jo saaneet päivityksen. Eikös enään rahalla ole merkitystä. Ennen paras ja kallein malli sai päivityksen ensimmäisenä ja sitten muut mallit.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android