AndroidHMDNokiaYleinen

Vuoto: Tässä on joulukuussa julkaistava Nokia 8.1

Nokia-puhelimista vastaava HMD Global on järjestämässä julkaisutilaisuuden 5. joulukuuta Dubaissa. Tilaisuudessa odotetaan esiteltävän ainakin Nokia 8.1 -älypuhelin, joka on julkaistu jo aikaisemmin Kiinassa nimellä Nokia X7. Uusimmassa vuodossa Nokia 8.1:n globaalisti myyntiin tuleva versio esiintyy uusissa kuvissa.

Vuoto ei siis enää pysty tarjoamaan paljoakaan uutta, sillä puhelin ei ole enää mikään uusi. Nokia 8.1 -puhelimessa on Nokia X7:n tapaisesti 6,18 tuuman näyttö ja siinä on 18,7:9-kuvasuhde sekä Full HD+ -tarkkuus. Puhelimen tehoista tulee vastaamaan Qualcommin Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on korkeintaan 6 gigatavua RAM-muistia. Kiinassa Nokia X7 on tarjolla kolmessa muistiversiossa, jotka ovat 4 + 64 gigatavua, 6 + 64 gigatavua sekä 6 + 128 gigatavua. Puhelimen akku on kooltaan 3500 milliampeerituntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroissa HMD Global luottaa kaksoiskameraan, jossa on optinen kuvanvakain sekä tekoälyyn pohjautuvia ominaisuuksia. Takana on 12 + 13 megapikselin sensoreista koostuva kamera, kun taasen edessä 20 megapikselin selfie-kamera. Muita uutuuspuhelimen mainittavia ominaisuuksia ovat USB-C-tyypin- ja 3.5 mm kuulokeliitin. Puhelimen takaosasta löytyy lisäksi perinteinen sormenjälkilukija ja laitteen mitat ovat 154,8 x 75,76 x 7,97 millimetriä ja painoa on 178 grammaa.

Uudet vuotokuvat vahvistavat ainoastaan, että Kiinan ulkopuolella Nokia 8.1 tulee saamaan Android One -käyttöjärjestelmän, joka on valmiiksi päivitetty Android 9.0 Pie -versioon.

Lähde: Nokiapoweruser

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android