HMD globalNokiaYleinen

Nokia 8.3 5G saapui Suomessa myyntiin 599 euron hintaan

Nokia 8.3 5G

HMD Globalin ensimmäinen 5G-älypuhelin, eli Nokia 8.3 5G on saapunut tänään saataville Suomessa. Kyseessä on maaliskuussa 2020 julkaistu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriin perustuva laite, joka tarjoaa ennen kaikkea 5G-yhteydet, mutta myöskin neloiskameran, suuren akun sekä massiivisen näytön.

Nokia 8.3 5G maksaa Suomessa 599 euroa, kun kyseessä on 6 + 64 gigatavun versio. Tarjolla on myös 8 + 128 gigatavun versio, joka maksaa 649 euroa. HMD Global on julkaissut puhelimesta ainoastaan yhden väriversion, joka on sininen Polar Night. Puhelin saapui ennakkotilattavaksi Suomessa jo syyskuun loppupuolella ja monet jälleenmyyjät ovat aloittaneet toimitukset tänään 2. lokakuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8.3 5G -puhelimessa luotetaan 6,81 tuuman Full HD+ -tasoiseen näyttöpaneeliin, joka perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on myös 20:9-kuvasuhde sekä tuttu PureDisplay -tekniikka, joka mahdollistaa muun muassa SDR-sisällön muuntamisen reaaliaikaisesti HDR-sisällöksi. Näytössä on myös etukameraa varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa. Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuore Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia versiosta riippuen. Tarjolle on tulossa myös 64 ja 128 gigatavun tallennustilalla varustellut versiot. Nokia 8.3 5G on varusteltu myös microSD-muistikorttipaikalla.

Puhelimen neloiskamera rakentuu 64 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Ultralaajakulmakameralla on mahdollista taltioida muun muassa 120 asteen kuvia. HMD Global on laittanut etupuolelle 25 megapikselin selfiekameran.

Akunkestosta on vastaamassa 4500 milliampeeritunnin akku, jota ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta. Puhelimessa on myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Käyttöjärjestelmänä toimii puhdas Android 10. HMD Global on lisäksi luvannut kahden vuoden päivitykset sekä kolmen vuoden tietoturvapäivitykset. Nokia 8.3 5G tulee saamaan myös Android 11 -päivityksen, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Nokia 8.3 5G -puhelimen kanssa vastaavia ominaisuuksia tarjoavat muun muassa 350-400 euron hintaiset OnePlus NordXiaomi Mi 10 Lite 5G, Samsung Galaxy A51 5G, Huawei P40 Lite 5G sekä Motorola Moto G 5G Plus.

Nokia 8.3 5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LCD, Full HD+, HDR
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G
 • RAM-muisti: 6 tai 8 Gt
 • Tallennustila: 128 Gt + (microSD-muistikortti max. 400 Gt)
 • Pääkamera: 64 MP pääkamera (f/1.89) + 12 MP ultralaajakulmakamera + 2 MP makrokamera + 2 MP syvyysterävyyskamera (f/2.4) + kaksois-LED-salama
 • Etukamera: 24 MP (f/2.0) ZEISS-linssit
 • Akku: 4500 mAh
 • Muuta: USB-C, dual-SIM, kuulokeliitin, sormenjälkilukija kyljessä
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 (Android One)
 • Mitat: 171,90 x 78,56 x 8,99 mm
 • Paino: 220 g
 • Värit: Polar Night
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

15 Kommenttia

 1. Tuossa akun virrankulutus vaikuttaisi olevan 20-25 % suurempi, kuin 299-400e hintaisissa, jopa paremmissa 5G-puhelinvaihtoehdoissa (ehkä johtuen tuon isommasta näytöstä, muustakin). Tuon IPS LCD -näyttö on harmillisen valovoimaton auringoinpaisteessa. Videokuvausjälki on kohtuuttoman heikohkotasoista tuolla. Noin jo julkaistut testit kertovat.

  Tuohon luvassa vain ainoastaan 2 seuraavaa Android-versiopäivitystä, joista 1. vuodenvaihteeseen ja 2., eli se viimeinen päivitys sitten jo ensi vuoden lopulle.
  Vaihtoehdoissa Android-versiopäivityksiä on luvassa jopa 3 seuraavaa versiota.

  1. Taas on Nokian haukkuja vauhdissa. ⬆️

 2. Huonot on Nokian eväät tuohon hintaluokkaan tällä puhelimella.
  Ei ole myyntitilastojen kärkimerkki.

  1. Kyllä minä ennen tämä ottaisin kun esim. Samsungin jota on täynnä kaikke paskaa appia joita ei saa pois puhelimesta ja joilla ei tee yhtään mitään.

   1. Se on toki jokaisen vapaa valinta Jukkis.

   2. Täysin samaa mieltä. ⬆️

   3. Täysin samaa mieltä turhake Samsungista. ⬆️

 3. Kuten sun, erilainen. ⬆️

  1. Non niin, erikoinen trolli mieti sitä taas höpertää täällä. Trollia ei pitäisi toki ruokkia, mutta on tämä niin höperö että pitää sille vähän narua antaa.
   Omasta mielestään tokikin puhelin kriitikko, eli ajatusmaailma on mitä on?
   Kaikki intiaanit ei tunnu olevan kanootissa hänellä,

 4. En kriitikko vaan oma mielipiteeni.

  1. Äläpä

   Näin tuota kerroit että olet puhelin kriitikko.
   Täytyy sinun vaan omat juttusi hyväksyä.

 5. Faijas.

 6. Vaikuttaa hyvältä puhelimelta, kai se on ostettava kun muutakaan (kiinnostavaa puhelinta) ei löydy

 7. Kävin kokeilemassa puhelinta kaupassa ja kyllä se käteen tuntui tukevammalta kuin muiden kilpailijoiden puhelimista (poislukien iPhonet). Kamera tuntui erittäin pätevältä, ja toisin kuin arvosteluissa kirjoitetaan, mielestäni olin näkeväni asetuksissa mahdollisuuden kuvata 4k videota 60 fps. Joka tapauksessa kamerasovellus videokuvaukseen näytti erittäin pätevältä. Itselläni on ollut eri valmistajien puhelimia mm. Sonyn, Applen, Samsungin ja nyt viimeksi Nokia 8, ja tähän nokialaiseen on ollut erittäin tyytyväinen. On ollut tukeva ja kestävä. Puhelimen olen tiputtanut varmaan sata kertaa eikä puhelimessa ole naarmuakaan (tosin käytössä on nahkakotelo)

 8. No niin, kyllä se nykyäänkin merkkaa et lukeeko siinä puhelimessa Nokia tai turhake Apple.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global