AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 9 prototyyppi päätyi testattavaksi – tätä on luvassa

Nokia 9

Saimme nähdä aikaisemmin tällä viikolla mahdollisesti kurkistuksen tulevaan, kun Vimeo -videopalvelussa julkaistiin video, jolla esiintyi kaksi täysin tuntematonta Nokia-puhelinta. HMD Global julkaisi alkuvuodesta Nokia 6, Nokia 5 sekä Nokia 3 -puhelimet, jotka perustuvat Android-käyttöjärjestelmään. Julkaistulla videolla nähtiin muun muassa puhelin, jossa oli kaksoiskamera, mutta tuolloin arvelimme laitteen olevan huhuttu Nokia 8:n.

Nyt Frandroid.com on saanut käsiinsä testattavaksi väitetyn Nokia 9 -puhelimen prototyypin, joka on nähtävästi aikaisemmin nähty mysteerinen kaksoiskameralla varusteltu puhelin. Sivuston julkaisemien kuvien mukaan Nokia 9:ssä olisi todella kaksoiskamera, LED-salama sekä lasertarkennus. Frandroid.comin julkaisemista kuvista ei paljastu itse puhelinta paljoakaan, koska laite on kääritty siniseen suojakuoreen, joka peittää lopullisen muotoilun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuoreimpien kuvien kanssa julkaistiin myös lähes kaikki Nokia 9:n tekniset tiedot. Puhelimen prototyypistä löytyy Qualcommin uusiin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, jota käytetään tällä hetkellä muun muassa Galaxy S8:ssa, Xiaomi Mi6:ssa sekä Xperia XZ Premiumissa. Protyyppi vahvistaa myös näytön olevan kooltaan 5,27 tuumaa ja tarkkuutta olevan 1440 x 2560 pikseliä. Muistien osalta prototyypistä löytyy 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Nokia 9:n prototyypissä käytetään puhdasta Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmää, joka ei ole varsinainen yllätys, sillä myös aikaisemmin julkaistuista puhelimista vastaava käyttöjärjestelmä löytyi. Puhelimen kaksoiskameran sanotaan koostuvan kahdesta 13 megapikselin sensorista, joista toinen on Huawein tyylisesti mustavalkoinen. Frandroid.com on julkaissut sivuillansa myös muutaman testikuvan, jotka osoittavat, että ainakin prototyypin kameroilla ei saa kovinkaan erikoista jälkeä aikaiseksi. Kyseessä on kuitenkin vain prototyyppi ja lopullisessa markkinoille saapuvassa versiossa useimmat ongelmat on todennäköisesti korjattu. Vuodettujen kuvien perusteella Nokia 9:ssä on USB-C -latausliitin sekä 3,5 mm kuulokeliitin.

Nokia 9 prototyypin tiedot:

 • Suoritin: Snapdragon 835 (MSM8998)
 • Näyttö: 5,27 tuumaa (1440 x 2560)
 • Muisti: 4 Gt RAM / 64 Gt ROM
 • Kamera: 13 megapikselin kaksoiskamera
 • Akku: – (Quick Charge 3.0)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1 Nougat

LähdeFrandroid.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

 1. Ainakin nokiapoweruserin mukaan tuo on feikki, mutta katsotaan mitä tulevina kuukausina nähdään:)

  +Tuo aikausempi kaksoiskamera nokia on nokia 8 ei 9
  Kameran alapuolella on nokia 9 ssä kaksois led salama ja lasertarkennin joita ei nokia 8’ssa ole, nokia kasissa on vain yksi led kuvausvalona ilman lasertarkenninta.

  1. Missäs NPU on tämän torpannut? Tosin NPU ei ole ollut ennenkään kovin luotettava lähde. Useat vuodoista on täysin omasta päästä keksittyjä.

   Nyt nämä vuotokuvat näyttävät todellisilta ja varmasti näin onkin.

   1. Kommentissani aiheesta tuli aika suoraan että on ”feikki”
    Vaikka ihan aidolta myös mielestäni tuo näyttää.

    1. Joo NPU voi sanoa tota feikiksi, koska kuvat ei ole ensiksi julkaistu niiden sivuilla. 😉 Todennäköisesti kuvissa on jokin Nokia-puhelin, vaikka ei olisikaan Nokia 9.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android