AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 9 PureView on tulossa pian

Suomalaisten näkökulmasta varmasti vuoden odotetuin älypuhelin on ollut HMD Globalin Nokia 9. Puhelimesta on ollut huhuissa monenlaisia tietoja ja jopa yksi kuva on vuotanut nettiin. Puhelimeen on odotettu huippuluokan ominaisuuksia sekä viittä pääkameraa.

Tuoreimmat tiedot HMD Globalin tulevasta puhelimesta tarjoaa saksalaisen WinFuture.de -sivuston toimittaja Roland Quandt. Hän kertoo huhutun Nokia 9 -puhelimen virallisen markkinointinimen olevan Nokia 9 PureView. HMD Global hankki PureView-tavaramerkin itselleen hiljattain Microsoftilta, joten sen hyödyntäminen tulevassa älypuhelimessa ei olisi kovin yllättävää. PureView nähtiin ensimmäisen kerran Nokia 808 -puhelimessa, jonka jälkeen Nokia julkaisi Nokia 920 -puhelimen. Viimeiseksi Nokia-brändätyksi PureView-puhelimeksi jäi Lumia 930, mutta tunnetuin puhelin oli varmasti 41 megapikselin kameralla varusteltu Lumia 1020.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Quandt käyttää twiitissään ilmaisua, jonka perusteella Nokia 9 PureView olisi tulossa pian. Huhuissa julkaisun on odotettu tapahtuvan vasta vuoden 2019 alussa, mutta saksalainen toimittaja ei usko näitä väitteitä.

Huhuissa on aikaisemmin ollut Nokia A1P -koodinimellinen puhelin, josta on vuotanut joitakin yksityiskohtia. Puhelimessa pitäisi olla Snapdragon 845 -piiri, LG:n valmistama pOLED-näyttö sekä ”suuririskinen” kamera, joka voisi viitata kameravalmistaja Light.con kehittämään monilinssisuunnitteluun perustuvaan tekniikkaan. Nokia A1P -puhelimessa tiedetään lisäksi olevan sormenjälkilukija näytön alapuolella.

Lähde: Roland Quandt (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android